Læs om vores historie og hvem vi er eller dyk ned i vedtægter, referater og andet spændende!

UNF / Hvem er vi?

Hvem er vi?

Naturvidenskab for alle

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) har til formål at udbrede interessen for naturvidenskab, særligt blandt unge. Vi arbejder for at alle unge kan få mulighed for at dykke dybere ned i naturvidenskaberne, men også for at skabe et socialt rum hvor unge med en naturvidenskabelig interesse kan mødes. Skolekarakterer og -niveau er ikke vigtigt i UNF - det der tæller er nysgerrigheden og lysten til at lære.

Foreningens kerne udgøres af de op imod 250 frivillige, som står for alt - lige fra arrangeringen af de lokale foredrag og planlægningen af sommerens UNF ScienceCamps til den daglige drift og økonomi og sågar også hjemmesideopsætning. De fleste er enten gymnasieelever eller universitetsstuderende på naturvidenskabelige linjer, men alle er velkomne til at være med, blot de har lysten til at beskæftige sig med naturvidenskabsformidling.

Praktisk består UNF af fem lokalforeninger i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Lyngby, samt en landsforening, UNF Danmark. Alle medlemmer og frivillige er tilknyttet en lokalforening, og det er her, at der i løbet af skoleåret bliver afholdt foredrag, workshops og studiebesøg - typisk på de lokale universiteter. Hver lokalforening er selvstændig med egen bestyrelse, generalforsamling, vedtægter og økonomi.

Landsforeningen har, i modsætning til lokalforeningerne, sine centrale arrangementer i sommerperioden, nemlig de årlige UNF ScienceCamps, hvor deltagerne bruger en hel uge på at fordybe sig i fx kemi eller spiludvikling. Herudover står UNF Danmark også for koordineringen af fælles tiltag som fx sponsorsøgning, hjemmesidedrift og PR.

UNF’s historie strækker sig helt tilbage til H.C. Ørsted og 1824, hvor han stiftede Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU). Fordyb dig i den farverige fortælling her.

Frivillige til landsmøde i UNF på SDU i 2015. Foto: UNF

Denne side er sidst opdateret d. 4. marts 2024 af MWK