UNF / Udfordringer og nye venner I lange baner!

Udfordringer og nye venner I lange baner!

Vi er ubeskriveligt glade for, at lige netop du tænker på at blive frivillig i UNF. Som du måske allerede ved er UNF en udelukkende frivillig forening og uden folk, der har lyst til at bruge noget af deres fritid på foreningen, ville vi slet ikke eksistere.

På denne side kan du læse lidt mere om, hvad det vil sige at være frivillig i UNF, de værktøjer og udtryk vi bruger, og hvad UNF egentlig er for en størrelse.

Har nu nogen spørgsmål – eller allerede lyst til at melde dig under de frivillige faner – er du altid velkomme til at kontakte en af UNF’s fem bestyrelser og de vil med glæde hjælpe dig videre.

Frivillige UNF'ere under sommermødet 2015 på SDU. Foto: UNF

Medlem eller frivillig?

At være frivillig i UNF er anderledes end at være medlem. Mens medlemmer af UNF har adgang til vores aktiviteter, kan du som frivillig forme foreningen indefra og være med til at skabe det UNF, du ønsker. Som frivillig er du også medlem af foreningen.

UNF's opbygning

Selv om vi til dagligt omtaler UNF som én forening, er der faktisk på papiret tale om 6 uafhængige foreninger: fem lokalforeninger og en landsforening. Alle UNF’s medlemmer er medlem af en lokalforening, og de fem lokalforeninger er så medlem af landsforeningen. Der er ingen øvre myndighed, som bestemmer over det hele, men vi har en god tradition for at gøre tingene nogenlunde ens og sammenhængende på tværs af foreningerne.

De lokale aktiviteter i løbet af skoleåret (foredrag og studiebesøg) planlægges og varetages af lokalforeningerne, mens UNF ScienceCamps, landsmøder, IT-systemer, sponsorkontakt samt landsdækkende og internationale aktiviteter sorterer under landsforeningen. Mange frivillige ender med at blive involveret både lokalt og på landsplan.

Livet som frivillig

Som frivillig i UNF bliver du en del af et landsdækkende netværk af engagerede unge. Du deltager i møder og sociale aktiviteter, og du arbejder på små og store projekter, alene eller sammen med andre. De fleste UNF’ere er enten gymnasieelever eller universitetsstuderende – men alle uanset baggrund er altid velkommen til at være med.

I lokalforeningen vil du normalt være med til at planlægge næste sæson, kontakte foredragsholdere, finde spændende studiebesøg og forberede materiale til sæsonprogrammet. Du har også mulighed for selv at holde foredrag eller stå for en workshop om lige netop det, du brænder for. I løbet af året kommer du til aktiviteterne, hvor du nogle gange har vagter og andre gange bare kommer for at møde de andre UNF’ere. Dertil er der sociale aktiviteter som fællesspisning, grillaften, bowlingtur og sommerhustur. Find selv på flere!

Hvis du er med på en UNF ScienceCamp, vil I formentlig mødes på holdet til landsmøderne samt 1-2 gange derudover, for eksempel på en arbejdsweekend.

Herudover er det også muligt at være med til at varetage ansvaret for den daglige drift og udvikling af en af foreningerne ved at stille op til en bestyrelse.

Mulighederne i UNF er mange. Du kan både lave noget lokalt, nationalt, internationalt, PR-, web-, sponsor- eller noget helt syvende. Det handler blot om at finde ud af, hvad lige netop du synes er sjovt!

Landsmøder

To til tre gange om året samles de frivillige fra hele landet på et landsmøde over en weekend. På Årsmødet i marts afholdes generalforsamling for UNF Danmark, hvor der blandt andet vælges en landsbestyrelse. På Sommermødet i august kickstartes planlægningen af næste års ScienceCamps, og de nye arrangører fra camps bydes velkommen. Nogle år afholdes der også et Vintermøde i november.

På landsmøderne er der normalt en række små møder, eksempelvis kasserermøde og webmøde. Prøv at spørge, om du må lytte med, hvis du synes, arbejdet lyder spændende. Nogle gange er der mulighed for at deltage i relevante oplæg og workshops, og sidst men ikke mindst er der masser af UNF-hygge og en fest for de typisk cirka 100 deltagere.

Bliv frivillig lige her!

Denne side er sidst opdateret d. 4. marts 2024 af MWK

Bliv frivillig lige her!

Hvad forventer vi af dig?

  • At du tager ansvar og agerer professionelt over for medlemmer, forældre, gæster og samarbejdspartnere.
  • At du er ærlig og loyal over for foreningen og dine kollegaer.
  • At du siger stop eller beder om hjælp i tide, hvis din opgave eller ansvarspost vokser dig over hovedet.
  • At du bidrager til, at alle medlemmer og frivillige føler sig velkomne i UNF, uanset deres forskelligheder.
  • At du giver en hånd med, hvis du kan, når der er brug for det.

Hvad kan du forvente af UNF?

  • Tillid til, at du kan løse de opgaver, du tager på dig – naturligvis med opbakning og støtte fra ældre, erfarne frivillige.
  • Kurser og uddannelsestilbud, som klæder dig på til din opgave eller ansvarspost. Kom gerne og spørg, hvis du har fundet et relevant kursus eller lignende.
  • Gratis mad og transport til aktiviteter, hvor du hjælper til.
  • Et socialt netværk, erfaringer og kompetencer til dit CV samt mulighed for at gøre en forskel.
  • En masse sjove og mindeværdige oplevelser.

Folder: Frivillig i UNF

Vi har lavet en kort lille folder, som indeholder lidt mere information om det at være frivillig i UNF.

Hent den her