UNF / UNF ScienceCamps

UNF ScienceCamps

Høj faglighed kombineret med social power!

En UNF ScienceCamp er en uge af din sommerferie, som du bruger sammen med ca. 50 andre gymnesieelever på at fordybe dig i et naturvidenskabeligt emne. Du spiser, sover, hygger, arbejder og lærer på campen, som typisk foregår på et universitet. Hver UNF ScienceCamp har et fagligt program, sammensat og formidlet af frivillige i UNF. Niveauet ligger lige over hvad man lærer i gymnasiet, tilrettelagt således at alle deltagere kan lære noget spændende, og samtidigt blive udfordret.

Selvom det faglige program er tætpakket, så er en ScienceCamp også noget andet. En ScienceCamp er muligheden for at møde omkring 70 andre unge, deltagere såvel som arrangører, der er lige så interesserede i en bestemt gren af naturvidenskab som du selv er. Det finder du ikke nogen andre steder. De frivillige arrangører er drevet af deres egen interesse for emnet, og de arbejder for at deltagerne kan få så meget som muligt ud af deres interesse.

Laboratorie-arbejde på Chemistry Camp 2015. Foto: UNF

Der regnes løs på Fysik Camp 2016. Foto: UNF

UNF ScienceCamps er for alle!

Det koster kun 1000 kr. at deltage på en UNF ScienceCamp, med alt inkluderet, dvs. både kost, logi, og endda også et medlemsskab, så du kan deltage på de mange andre spændende aktiviteter, vi afholder. Vi kan gøre det til den pris på grund af alle vores seje sponsorer! Se hvem der støtter vores sag lige her.

Derudover refunderer UNF alle transportomkostninger, både til og fra campen, ved benyttelse af billigste transportform. Det gør vi, fordi vi gerne vil give alle mulighed for at deltage - uanset om de bor lige ved siden af universitetet eller i den anden ende af landet.

UNF ScienceCamps 2021

I sommeferien 2021 afholder vi hele 6 ScienceCamps, fra et bredt udvalg af faggrene.

Klik på overskrifterne nedenfor for at læse mere om de enkelte projekter.

UNF Biotech Camp

Aarhus Universitet, 18. juli - d. 25. juli

Hvis du brænder for bioteknologi, så er Biotech Camp noget for dig! På campen lærer du både teorien, og får lov til at teste den i laboratoriet, sammen med andre der også elsker bioteknologi! Lær om syntesebiologi og sundhed og få et generelt indblik i bioteknologiens verden.

UNF Chemistry Camp

Danmarks Tekniske Universitet, 17. juli - d. 24. juli

Elsker du kemi? Elsker du bare at være i laboratoriet, eller er du nysgerrig på hvad universitetskemi egentlig er? Så er Chemistry Camp lige noget for dig! Lær om organisk kemi, uorganisk kemi, analytisk kemi og processkemi.

UNF Computer Science Camp

Københavns Universitet DIKU, 10. juli - d. 17. juli

Verden er ved at blive automatiseret. I fremtiden vil flere jobs gå til folk, der ved, hvordan dette kan gøres. Så du kan lige så godt lære det - og hvilken måde er bedre end sammen med ligesindede unge? Kode-venner er gode venner!

UNF Fysik Camp

Aarhus Universitet, 31. juli - d. 07. august

Har du nogensinde siddet en mørk aften, kigget mod stjernerne, og undret dig over hvad der er derude, og over hvordan det hele egentlig hænger sammen? Kom med, og lær om termodynamik og stjerner samt eksperimentel fysik, akustik, fysisk matematik eller kvantemekanik.

UNF Game Development Camp

Syddansk Universitet, 22. juli - d. 29. juli

Har du nogensinde ønsket at lave dit eget spil? Så er Game Development Camp lige noget for dig! Lær hvordan man laver computerspil gennem undervisning i din faggruppe. Vælg mellem programmering, 2D, 3D eller lyd.

UNF Matematik Camp

Danmarks Tekniske Universitet, 24. juli - d. 31. juli

Matematik står bag alt. Der er ikke noget i verden, man ikke kan beskrive med matematik. Det bliver brugt til alt fra programmering, og fysik, til at forudse epidemiers spredning. På årets Matematik Camp kan du lære om Topologi, Talteori, Mængdelære og Målteori.

Chemistry Camp 2010. Foto: UNF

Afslapning på Chemistry Camp 2010. Foto: UNF

Denne side er sidst opdateret d. 8. maj 2021 af MFM

Vidste du, at..

UNF har holdt 81 ScienceCamps siden 2002?

Dengang blev den første BioTech Camp afholdt, og det var den eneste camp den sommer efter et pilotprojekt i 2001.

Alle transportomkostninger i Danmark dækkes af UNF?

Det er vigtigt for os, at alle har mulighed for at være med, uanset hvor de bor i landet.

Målet med en UNF ScienceCamp er faglighed pakket i social hygge?

Vi laver ScienceCamps med det formål at udbrede naturvidenskaben til unge mennesker. Vi gør det i et miljø, hvor det faglige er i højsædet sammen med det sociale. For en UNF ScienceCamp er for alle, og det er lige præcis det, som gør vores ScienceCamps til hvad de er!

Værdigrundlag

For UNF er det vigtigt at vores UNF ScienceCamps er funderet på faglig formåen, dannelse og socialt samvær.

Det er os på sinde at udvide deltagernes faglighed inden for både teori og metoder fra de relevante faglige grene. Vi bestræber os på at åbne deltagernes øjne for, hvor alsidigt og vidtrækkende det enkelte emne og naturvidenskab generelt er. UNF ScienceCamps er for bredden - vi udvælger ikke deltagere ud fra karakterer og faglig formåen, men ud fra lyst og engagement. Det er for os vigtigt at det faglige program er funderet i en forståelse af læringsprocesser. Herunder samspillet mellem teori og praksis, eksempelvis gennem "Learning by doing". For UNF er det essentielt at demonstrere praktisk arbejde som ellers ikke ville være til rådighed for deltagerne.

Vi stræber efter, at deltagerne forlader en UNF ScienceCamp med øget nysgerrighed inden for faggrenen samt dennes tværfaglige samspil - samt via konfrontation med etiske dilemmaer inden for faget at tilegne sig en kritisk tankegang og øge deres forståelse af kritiske og etiske forhold. Der tilstræbes at deltageren går fra campen med evnen til at forstå samspillet mellem samfund og naturvidenskab.

I UNF ønsker vi at danne sociale relationer deltagerne imellem, og mellem deltagerne og UNF, da vi mener at det er yderst givende for unge at møde ligesindede. Ydermere tilstræbes det at skabe rum, hvor deltagerne kan skabe sociale og faglige netværk samt tilhørsforhold. Det sociale rum i UNF tilhører alle, og der skelnes ikke mellem politiske, religiøse og sociale forhold.