UNF / UNF ScienceCamps

UNF ScienceCamps

Høj faglighed kombineret med social power!

En UNF ScienceCamp er en uge af din sommerferie, som du bruger sammen med ca. 50 andre gymnasieelever på at fordybe dig i et naturvidenskabeligt emne. Du spiser, sover, hygger, arbejder og lærer på campen, som typisk foregår på et universitet. Hver UNF ScienceCamp har et fagligt program, sammensat og formidlet af frivillige i UNF. Niveauet ligger lige over hvad man lærer i gymnasiet, tilrettelagt således at alle deltagere kan lære noget spændende, og samtidigt blive udfordret.

Selvom det faglige program er tætpakket, så er en ScienceCamp også noget andet. En ScienceCamp er muligheden for at møde omkring 70 andre unge, deltagere såvel som arrangører, der er lige så interesserede i en bestemt gren af naturvidenskab som du selv er. Det finder du ikke nogen andre steder. De frivillige arrangører er drevet af deres egen interesse for emnet, og de arbejder for at deltagerne kan få så meget som muligt ud af deres interesse.

Morgendans på Chemistry Camp
Der regnes løs på Matematik Camp

UNF ScienceCamps er for alle!

Ved Early bird tilmelding før 1. marts koster det kun kr. 250 at deltage på en UNF ScienceCamp, med alt inkluderet, dvs. både kost, logi, og endda også et medlemskab, så du kan deltage på de mange andre spændende aktiviteter, vi afholder. Ved tilmelding efter 1. marts koster det kr. 500. Vi kan gøre det til den pris på grund af alle vores seje sponsorer! Se hvem der støtter vores sag lige her.

Derudover refunderer UNF alle transportomkostninger, både til og fra campen, ved benyttelse af billigste transportform. Det gør vi, fordi vi gerne vil give alle mulighed for at deltage - uanset om de bor lige ved siden af universitetet eller i den anden ende af landet.

Du kan deltage lige fra du er på vej ud af 9. klasse til du skal til at færdiggøre 3.g, og man kan selvfølgelig ansøge mere end en camp. Husk også, at du altid kan redigere en ansøgning.

UNF ScienceCamps 2024

I sommerferien 2024 afholder vi hele 6 ScienceCamps, fra et bredt udvalg af faggrene.

Klik på overskrifterne nedenfor for at læse mere om de enkelte projekter.

UNF Chemistry Camp

Hvad laver en kemiker når de også er ingeniør? På Chemistry Camp vil vi prøve og give et indblik i alle de store grene af kemiens verden, teoretiske og praktiske. Det er også en fantastisk måde og bruge sin ferie på, enten for at få nye bekendtskaber samt se hvordan DTU er som universitet!

UNF Fysik Camp

Hvordan virker magneter faktisk? Og vidste du, at når du ser på stjernehimlen, ser du tilbage i tiden? På Fysik Camp vil du komme til at udforske mysterierne bag rummets uendelige dybder gennem relativitetsteori og kosmologi. Vi vil også dykke ned i matematikken, der beskriver magnetisme igennem faststoffysik, og udføre hands-on eksperimenter i laboratoriet!

UNF Game Development Camp

På Game Development Camp får deltagerne i løbet af en uge undervisning i en af fire faggrupper: Programmering, 2D-Grafik, 3D-Grafik og Lyddesign, og arbejder sammen i grupper for at udvikle et computerspil efter eget design. Derudover vil de også få undervisning i idégenerering og pitching, og høre foredrag fra professionelle i spilindustrien.

UNF Matematik Camp

Matematik på universitetet er meget anderledes, end det man bliver introduceret for i grundskolen og endda gymnasiet. På UNF Matematik Camp har du mulighed for, at blive introduceret for matematik på universitetsniveau uden nogle faglige forudsætninger fra gymnasiet. Tag på Camp og mød andre unge fra hele landet med lignende interesser for matematik som dig.

UNF Machine Learning Camp

For første gang får 45 gymnasieelever mulighed for at udforske metoderne bag moderne machine learning. En uge af sommerferien får de lov til at fordybe sig i de metoder der ligger bag den matematik og algoritmik der ligger fundamentet til AI'er i dag, såsom ChatGPT, Stable Diffusion, og meget mere.

UNF Sundhedsvidenskabelig Camp

Oplev sundhedsvidenskabens verden på UNF Sundhedsvidenskabelig Camp 2024. En uge med hands-on aktiviteter og indblik i forskellige sundhedsprofessioner. Fra læge til fysioterapeut - udforsk din fremtid i sundhed!

Laboratorie-arbejde på Chemistry Camp
Magnetisme laboratorie på Fysik Camp

Denne side er sidst opdateret d. 4. marts 2024 af MWK

Vidste du, at..

UNF har holdt over 100 ScienceCamps siden 2002?

Dengang blev den første BioTech Camp afholdt, og det var den eneste camp den sommer efter et pilotprojekt i 2001.

Alle transportomkostninger i Danmark dækkes af UNF?

Det er vigtigt for os, at alle har mulighed for at være med, uanset hvor de bor i landet. Derfor refundere vi billigste indenlands transport til og fra campen.

Målet med en UNF ScienceCamp er faglighed pakket i social hygge?

Vi laver ScienceCamps med det formål at udbrede naturvidenskaben til unge mennesker. Vi gør det i et miljø, hvor det faglige er i højsædet sammen med det sociale. For en UNF ScienceCamp er for alle, og det er lige præcis det, som gør vores ScienceCamps til hvad de er!

Værdigrundlag

For UNF er det vigtigt at vores UNF ScienceCamps er funderet på faglig formåen, dannelse og socialt samvær.

Det er os på sinde at udvide deltagernes faglighed inden for både teori og metoder fra de relevante faglige grene. Vi bestræber os på at åbne deltagernes øjne for, hvor alsidigt og vidtrækkende det enkelte emne og naturvidenskab generelt er. UNF ScienceCamps er for bredden - vi udvælger ikke deltagere ud fra karakterer og faglig formåen, men ud fra lyst og engagement. Det er for os vigtigt at det faglige program er funderet i en forståelse af læringsprocesser. Herunder samspillet mellem teori og praksis, eksempelvis gennem "Learning by doing". For UNF er det essentielt at demonstrere praktisk arbejde som ellers ikke ville være til rådighed for deltagerne.

Vi stræber efter, at deltagerne forlader en UNF ScienceCamp med øget nysgerrighed inden for faggrenen samt dennes tværfaglige samspil - samt via konfrontation med etiske dilemmaer inden for faget at tilegne sig en kritisk tankegang og øge deres forståelse af kritiske og etiske forhold. Der tilstræbes at deltageren går fra campen med evnen til at forstå samspillet mellem samfund og naturvidenskab.

I UNF ønsker vi at danne sociale relationer deltagerne imellem, og mellem deltagerne og UNF, da vi mener at det er yderst givende for unge at møde ligesindede. Ydermere tilstræbes det at skabe rum, hvor deltagerne kan skabe sociale og faglige netværk samt tilhørsforhold. Det sociale rum i UNF tilhører alle, og der skelnes ikke mellem politiske, religiøse og sociale forhold.