UNF / Aktiviteter / 12. september 2024 • Atomkraft

Atomkraft

Foredrag ved Hans Otto Uldall Fynbo

TORSDAG D. 12. SEPTEMBER 2024
UNF Aarhus

Hans Otto Uldall Fynbo er uddannet i fysik og matematik fra Aarhus Universitet og opnåede her en ph.d.-grad. Derefter arbejdede han ved CERN, det europæiske laboratorium for kerne- og partikelfysik ved Genève i Schweiz, hvor han arbejdede på eksperimenter med eksotiske atomkerner – f.eks. studier af deres radioaktive henfald og reaktioner mellem dem og andre atomkerner. Han vendte tilbage til Aarhus Universitet for godt 20 år siden, men forsætter med at lave eksperimenter ved CERN og andre steder rundt i verden – senest ved det nye ’Facility for Rare Isotope Beams’ i USA.

Hans Fynbos forskning har primært været rettet mod eksperimenter af kernefysiske fænomener som spiller en rolle i kosmos – altså for strukturen og udviklingen af stjerner og stjerneeksplosioner.

Hans Fynbo interesserer sig også for den praktiske udnyttelse af kernefysikken – både inden for medicin og inden for energi hvor kernekraft kan være en af redskaberne, der muliggør reduktion i brugen af fossile brændstoffer i verden.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser. Aktiviteten er gratis for alle medlemmer af UNF. For ikke-medlemmer, Adgangsbillet: 20 kroner, Årsmedlemskab: 50 kroner

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord på matkant.dk

Frist: 12. sept. 2024 kl. 17:15

HANS OTTO ULDALL FYNBO

Hans Otto Uldall Fynbo

Ph.d., Professor, Aarhus Universitet

Fysik

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 12. September 2024

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT