UNF / Aktiviteter / 7. maj 2024 • Strålende Behandling mod Kræft

Strålende Behandling mod Kræft

Foredrag ved Faisal Mahmood

TIRSDAG D. 7. MAJ 2024
UNF Odense

På Odense Universitetshospital kureres kræft med røntgenstråler. Det gøres otte forskellige steder i Danmark. Men udover ”normal” strålebehandling er der mulighed for på Odense Universitetshospital at bruge en MR-accelerator. Denne form for strålebehandling giver nye muligheder for meget præcis behandling af mange kræftformer.

I dette foredrag vil det blive vist hvordan man bruger stråler til behandling af kræft. Vi vil se på hvordan patienter behandles og snakke om hvor nøjagtigt det er muligt at afgrænse det område i patienten der behandles. Derudover vil der være fokus på hvad MR billeder er, samt hvorfor en MR-accelerator gør det muligt at behandler nogle typer kræft som vil være meget svært at behandle på normale strålebehandlings-acceleratorer.

I forbindelse med MR-acceleratoren er der også nogle muligheder for at udvikle det man kalder bio-markører. Disse markører håber vi med tiden vil kunne fortælle noget om patientens risiko for bivirkninger samt chance for at for helbredelse. Dette er et aktivt forskningsområde og der er derfor også tilknyttet et større antal PhD studerende til MR-acceleratoren for forhåbentlig at kunne blive endnu bedre til at behandle kræft i fremtiden. Der vil i foredraget kort blive fortalt om de muligheder for endnu mere ”strålende behandling” der forhåbentligt venter i fremtiden.

Foredraget vil have en teknisk vinkel med fokus på at forstå noget af den fysik der ligger bag strålebehandling, og vil forhåbentligt kunne forklare hvorfor der er ansat et større antal fysikere i kræftafdelingen på Odense Universitetshospital.

Frist: 7. maj 2024 kl. 00:00

FAISAL MAHMOODFysik
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Tirsdag d. 7. Maj 2024

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT