UNF / Aktiviteter / 16. april 2024 • Workshop i LaTeX

Workshop i LaTeX

Workshop ved Mikkel Møller Mødekjær

TIRSDAG D. 16. APRIL 2024
UNF København

Har du hørt om LaTeX, men er ikke helt sikker på, hvad det er, og vil du gerne vide mere? Eller ved du, hvad LaTeX er, men du ved ikke hvordan du kommer i gang med det? Så kom til Workshop i LaTeX med UNF! LaTeX er et system, som man kan bruge til at lave dokumenter, og det er udbredt indenfor den videnskabelige verden til at skrive artikler og rapporter, og så plejer opgaver på naturvidenskabelige uddannelser er også at være skrevet med LaTeX.

Nogle af styrkerne ved LaTeX er adskillelsen af form og indhold, muligheden for nemt at generere forskellige dokumentelementer, som indholdsfortegnelser, bibliografier, figurlister, ordlister, og muligheden for at udvide LaTeX med forskellige definitioner til brug i ens dokumenter.

På workshoppen vil man kunne lære, hvordan man får opsat en aflevering eller rapport i LaTeX. Der vil blive gennemgået, hvordan man bygger et LaTeX dokument op fra bunden med opsætningen af et simpelt dokument, hvorefter der bygges ovenpå indtil man til sidst har en færdig opgave eller rapport.

Til workshoppen er det forventet, at man har medbragt en elektronisk enhed, der allerede kan bruges til at lave LaTeX dokumenter, om det så sker med en offline installation som fx TeX Live og MiKTeX, eller et online program som fx Overleaf, er begge lige så godt for workshoppen. På den måde behøves der ikke at bruges tid på installation under workshoppen.

MIKKEL MØLLER MØDEKJÆR

BSc, Ungdommes Naturvidenskablige Forening

Praktisk info

WORKSHOP • UNF København

Tirsdag d. 16. April 2024

kl. 17.30- 20.30

H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT