UNF / Aktiviteter / 21. marts 2024 • Alzheimers

Alzheimers

Foredrag ved Olav Michael Andersen

TORSDAG D. 21. MARTS 2024
UNF Odense

Alzheimer’s disease er den mest udbredte form af demens og rammer særligt den ældre del af vores befolkning, hvor næsten halvdelen af personer der er ældre end 85 år har Alzheimer’s disease. I Danmark er der omkring 50.000 personer der lider af Alzheimer’s disease, og dette tal er stigende da befolkningen bliver ældre.

Jeg vil i dette foredrag komme ind på hvordan man kan stille en diagnose for sygdommen, prøve at beskrive hvad der sker med hjernecellerne undervejs i udviklingen af demens, samt hvilken forskning der er blevet begået de sidste årtier, og hvordan dette har givet muligheder for at udvikle medicin mod denne sygdom.

Som særligt forskningområde vil jeg gå i detalje med hvorledes proteiners intracellulære sortering er specielt vigtigt for at hjerneceller har det godt, og hvordan det kan give anledning til udvikling af demens når der går noget galt i denne process. Specielt hvorledes genet der koder for Sorting-related receptor (SORL1) er involveret i denne process, og i dag er kendt som det blot fjerde gen der kan give anledning til Alzheimer’s disease.

OLAV MICHAEL ANDERSEN

PhD, Lektor, Institut for Biomedicin - Aarhus Universitet

Biokemi
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 21. Marts 2024

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT