UNF / Aktiviteter / 27. april 2023 • Computere, Algoritmer Og Kompleksitet.

Computere, Algoritmer Og Kompleksitet.

Foredrag ved Rolf Fagerberg

TORSDAG D. 27. APRIL 2023
UNF Odense

Vi bruger computere hele tiden: tekstbehandling, computerspil, dankortterminaler, vejrprognoser, digitale fotos, sociale medier, GPS'er, børshandel og meget, meget mere. Men hvordan virker en computer, hvordan styrer (dvs. programmerer) man den, og kan computere løse alt?

En løsningsmetode til et problem kaldes også en algoritme, og for at kunne få løst et problem på en computer, skal man først udvikle en algoritme, som programmet kan virke efter. Nogle algoritmer er hurtigere end andre, og for et givet problem er et naturligt spørgsmål, hvad er den hurtigste algoritme, som løser problemet? Er nogle problemer sværere at finde hurtige algoritmer for end andre? Er der nogle problemer, som det er umuligt at finde algoritmer for?

Spørgsmål som disse er centrale i Computer Science (datalogi). I dette foredrag vil vi give indsigt i svarene på alle disse og flere til. Du vil blandt andet lære, hvordan du kan tjene en million dollars, hvis blot du kan lave en hurtig algoritme, som kan dele enhver bar-regning i to lige store dele. Du vil også lære, hvorfor du skal forvente at det bliver svært.

Der kræves ikke programmeringserfaring eller andet kendskab til computerteknologi.

ROLF FAGERBERG

Rolf Fagerberg

PhD, Professor, Syddansk Universitet, Institut for Matematik og Datalogi

Datalogi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 27. April 2023

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT