UNF / Aktiviteter / 23. februar 2023 • Blodets vej fra donor til patient

Blodets vej fra donor til patient

Et indblik i procedurer og undersøgelser, der udføres i Blodbanken
Foredrag ved Ketty Bruun

TORSDAG D. 23. FEBRUAR 2023
UNF Aarhus

At melde sig som bloddonor, er at skænke en stor gave, måske endda livet til et andet menneske. Men hvad sker der egentlig, når man, som donor, træder ind ad døren til Blodbanken, og hvad sker der med blodet, fra det forlader tappelejet, og til det gives til patienten? Dette foredrag er bl.a. en fortælling om nogle af de undersøgelser og procedurer, der skal udføres, for at sikkerheden for patient og donor er så god som mulig. Afdelingen som Blodbanken hører under hedder "Blodbank og Immunologi". På vores laboratorie udføres der, ud over undersøgelser af donorblodet, også undersøgelser af blodprøver fra gravide og forskellige patientgrupper. Foredraget vil derfor indeholde eksempler/cases, der fortæller om analysernes betydning for diagnosticering, behandling eller monitorering af patient/borger.

For at finde Aud. F går du ind af hovedindgangen til Institutet for Matematik, drejer til venstre og derefter til højre. Der vil være frivillige til at guide jer ind.

KETTY BRUUN

Ketty Bruun

Bioanalytiker, Uddannelsesansvarlig Bioanalytikerunderviser, Blodbank og immunologi, Aarhus Universitetshospital

Jeg har arbejdet som Bioanalytiker i 36 år. Jeg er uddannet inden for bioanalytikerspecialet Klinisk Immunologi. I de sidste 9 år har jeg haft stillingen som Uddannelsesansvarlig Bioanalytikerunderviser, hvor jeg har ansvaret for den kliniske uddannelse af bioanalytikerstuderende, inden for mit speciale, på Aarhus Universitetshospital.

Biokemi
Biologi
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 23. Februar 2023

kl. 17.15- 19.00

Auditorium F, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT