UNF / Aktiviteter / 3. november 2022 • Medicinsk Behandling af Kræft

Medicinsk Behandling af Kræft

Foredrag ved Dennis Lund Hansen

TORSDAG D. 3. NOVEMBER 2022
UNF Odense

Kemoterapi, ordet emmer af syge patienter og rædselsfulde behandlinger. Medicinsk dækker ordet dog stort set alle former for medicin, med betydning: ”En behandling der virker med kemi”.

Foredraget vil dog holde fokus på de stoffer der er blevet næsten synonyme med ordet ”kemoterapi”. De såkaldte antineoplastiske kemoterapeutika, cytostatika eller (anti­)kræftmedicin.

Antineoplastiske kemoterapeutika er specielle i forhold til andre lægemidler, da de ofte er så giftige, at der kun er lille forskel på en virksom og en dødelig dosis. Dette give nogle særlige udfordringer i behandlingerne. Da stofferne ofte også virker mange steder i kroppen, kan bivirkningerne være meget forskellige, og stærkt begrænsende for brugen af medicinen.

Foredraget vil fokusere på den basale forståelse af hvad en antineoplastiske lægemiddel er og hvordan de virker, samt hvorfor der er bivirkninger. Vi vil stifte bekendtskab med stoffer fra både den ”milde” og den ”tunge” ende af spektret – og forsøge at spå om, hvad fremtiden bringer, kan vi måske undvære ”kemoterapi”?

Frist: 3. nov. 2022 kl. 19:00

DENNIS LUND HANSEN

ph.D., Læge, OUH

Mailen der står neden for er hans kone

Biokemi
Biologi
Bioteknologi
Medicin
Molekylærbiologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 3. November 2022

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT