UNF / Aktiviteter / 4. marts 2021 • Introduktion til kvantemekanik

Introduktion til kvantemekanik

Foredrag ved Niels Jacob Søe Toft

TORSDAG D. 4. MARTS 2021
UNF København

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Arrangementet er aflyst, men det undersøges, hvorvidt det kan blive afholdt på et senere tidspunkt.

Få en dybere forståelse for de mindste skalerer i universet!

Kvantemekanikken, der beskriver naturen på atomar skala, er uden tvivl en af de vigtigste videnskabelige opdagelser nogensinde. Det er svært at overdrive dens betydning for moderne naturvidenskab, filosofi og teknologi. Dette på trods er det de færreste mennesker, der har studeret, hvad teorien faktisk siger. Kvantemekanikken har ry for at være underlig og utilgængelig, og en tåge af mystik og tekniske kvante-buzzord omgærer den. I dette undervisningsforløb skal vi blæse tågen væk og komme ind til teoriens centrale idéer og principper. Vi skal forstå, hvordan kvantemekanikken adskiller sig fra den tidligere klassiske mekanik, og vi skal se konsekvenserne heraf. Forløbet strækker sig over tre undervisningsgange, hvilket giver os mulighed for at komme et par spadestik dybere end et foredrag ville. Ud over tavleundervisning vil deltagerne selv prøve kræfter med teorien i regneøvelser og diskussioner.

Undervisningsgangene til forløbet vil være:

Torsdag d. 4. marts 2019 kl. 17-21.

Torsdag d. 11. marts 2019 kl. 17-21.

Torsdag d. 18. marts 2019 kl. 17-21.

Ved tilmelding til forløbet forpligter man sig til at møde op til alle undervisningsgangene. Hvis dette ikke er muligt, så kontakt os på kbh@unf.dk og hør før tilmelding.

Der vil blive tilbudt en let snack i forbindelse med hver undervisningsgang, formentlig i form af sandwich eller lignende. Ellers er der altid mulighed for at besøge tage fordi en af de nærmeste cafeer og hente mad, da kantinen desværre ikke har åbent.

I forbindelse med undervisningen er der udarbejdet et mindre pdf-fil på 38 sider, som vil være udgangspunktet i undervisningen.

Målgruppen for arrangementet er gymnasieelever.

NIELS JACOB SØE TOFTPraktisk info

FOREDRAG • UNF København

Torsdag d. 4. Marts 2021

kl. 17.00- 21.00

H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT