UNF / Aktiviteter / 9. november 2017 • Uorganisk stofidentifikation

Uorganisk stofidentifikation

Workshop ved Natasja Find Jørgensen og Maria Lyngby Karlsen

TORSDAG D. 9. NOVEMBER 2017
UNF Odense

Hvad slog manden ihjel? Med hvilket stof blev kvinden forgiftet? Disse og mange andre spørgsmål vil blive stillet, og vi finder sammen svarene når UNF afholder denne workshop, som beskæftiger sig med uorganisk stofidentifikation.

Selvom denne workshop har CSI-tema, er uorganisk stofidentifikation en vigtig del af mange kemiske dicipliner og selvom moderne teknologi har gjort det muligt at analysere en prøve for mange forskellige grundstoffer samtidig, har den klassiske uorganiske identifikation stadig sin berettigelse og øvelserne illustrerer mange væsentlige kemiske begreber og operationer i laboratoriet.

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med et stykke klassisk kemisk detektivarbejde og få øvelse i laboratoriearbejde under kyndig vejledning, så har du her muligheden for at komme ud og opleve hvordan laboratoriearbejde foregår på Syddansk Universitet.

Workshoppen vil blive indledt med en teoretisk gennemgang af, på hvilke måder det er muligt at identificere uorganiske stoffer. Hernæst går vi i laboratoriet, og træder i CSI’s fodspor for at løse cases med mordgåder og kriminalsager.

NATASJA FIND JØRGENSEN

MSc,

MARIA LYNGBY KARLSEN

BSc,

Kemi

Praktisk info

WORKSHOP • UNF Odense

Torsdag d. 9. November 2017

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT