UNF / Aktiviteter / 15. december 2016 • Augmented reality

Augmented reality

Foredrag ved Jens Emil Grønbæk

TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Virkeligheden digitaliseres.
Smartphones lader dig prøve makeup eller se IKEA-møbler i stuen med et digitalt lag på virkeligheden. Denne teknologi har mange muligheder, men også udfordringer - ved din smartphone mere om dig end du får at vide? Vi diskuterer hvor- dan fremtidens teknologi bør anvendes, så den giver os nye evner - ikke flere bekymringer!

Vi tager et kig på fremtiden. Interfacet på nutidens computere/devices er ofte begrænset til at brugeren kigger på en skærm og navigerer med mus, tastatur eller touch. Visionen i Augmented Reality (AR) er, at fremtidens computere forsvinder ind i materialet omkring os og giver mulighed for en friere interaktion med teknologien som medie for daglig- dagens aktiviteter. Vi skal se både på nogle kendte eksempler på AR samt noget af den forskning der foregår, så I får en føling med hvad AR er, hvilke teknikker der findes, og hvilke muligheder og udfordringer der er med anvendelsen af denne teknologi.

Medbring computer og smartphone.
Hvis I medbringer laptops med Chrome installeret og smartphones, er der bedst mulighed for at prøve nogle Augmented Reality oplevelser.

Prøv selv.
I får lov til at lege med et web interface jeg har sat op med nogle AR applikationer der bruger computerens kamera. Vi vil i den forbindelse snakke om mulighederne og udfordringerne med denne teknologi.

JENS EMIL GRØNBÆK

Ph.D.-studerende, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Datalogi
Software
Teknologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 15. December 2016

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT