UNF / Aktiviteter / 29. februar 2024 • Jordens klima og menneskets udvikling

Jordens klima og menneskets udvikling

Foredrag ved Mads Faurschou Knudsen

TORSDAG D. 29. FEBRUAR 2024
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Mennesket er nu ved at forandre Jordens klima gennem vores udledning af drivhusgasser, men påvirkningen går i høj grad også den anden vej. Menneskets udviklingshistorie over de sidste par millioner år er således tæt forbundet med ændringer i Jordens klima, som både har forårsaget evolutionære ændringer og ændret betingelserne for menneskets udbredelse. For at forstå det komplekse samspil mellem klimaet og menneskets udvikling er det nødvendigt at studere hvordan og hvornår klimaet har ændret sig, samt hvordan disse ændringer har påvirket forhistoriske mennesker.

I dette foredrag vil jeg tage tilhørerne med på en rejse gennem de sidste ca. 3 millioner år af Jordens historie og give et indblik i hvordan klimaet har ændret sig i denne tidsperiode. Jeg vil også beskrive hvordan disse klimaændringer har haft afgørende betydning for menneskets udvikling fra homininer (forhistoriske abe-lignende mennesker) til det anatomisk moderne menneske (alle nulevende mennesker). Undervejs i foredraget vil jeg også give eksempler på projekter hvor vi arbejder med at studere ændringer i Jordens klima samt tidsbestemme vigtige begivenheder i menneskets udvikling og udbredelse på Jorden.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord på matkant.dk

MADS FAURSCHOU KNUDSEN

Mads Faurschou Knudsen

PhD, Professor, Institut for Geoscience på Aarhus Universitet

Geologi
Klima
Naturhistorie

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 29. Februar 2024

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT