UNF / Aktiviteter / 28. november 2023 • Workshop i grafteori

Workshop i grafteori

Workshop ved Rasmus Frigaard Lemvig

TIRSDAG D. 28. NOVEMBER 2023
UNF København

Grafteori er et område af matematikken, der opstod i det 18. århundrede, og siden da har det udviklet sig til at blive et dybt og centralt felt inden for såkaldt diskret matematik. Udover at være sjovt at arbejde med i så selv, så rummer grafteori også en interessant historie og ikke mindst mange spændende anvendelser, der i høj grad præger vores hverdag.

I denne workshop starter vi fra bunden med en introduktion til de centrale begreber i grafteori. Herefter vil vi arbejde med Eulerture, som var motivationen for grundlæggelsen af grafteori. Til slut kommer vi til at arbejde med algoritmer, der berører grafer. Der kommer til at være oplæg i løbet af workshoppen, men det meste af tiden går med at løse opgaver. Således får man mulighed for at få begreberne under huden i eget tempo.

Udover at blive klogere på et af matematikkens utallige domæner er formålet med workshoppen også at vise, at matematik ikke kun er regning. Det er også en særdeles kreativ proces, hvor man skærper sin evne til at løse problemer og se teknikker og begreber i et bredere perspektiv.

Den eneste forudsætning for at kunne deltage er nysgerrighed og en lyst til at blive klogere!

RASMUS FRIGAARD LEMVIG

BSc i Matematik og Forsikringsmatematik, MSc-studerende i forsikringsmatematik,

Praktisk info

WORKSHOP • UNF København

Tirsdag d. 28. November 2023

kl. 17.30- 20.30

H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT

Filer fra aktiviteten

DOWNLOAD FILER