UNF / Aktiviteter / 5. oktober 2023 • Space Rocks 🤟

Space Rocks 🤟

Foredrag ved Rasmus Andreasen

TORSDAG D. 5. OKTOBER 2023
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Jorden blev sammen med resten af vores solsystem dannet for mere end 4,5 milliarder år siden, men de ældste bjergarter på jorden er kun omkring 4 milliarder år gamle. Vi må derfor basere vores viden om hvad der skete i den første halve milliard år af Jordens historie på meteoritter, som f.eks. kulkondritten Allende på billedet, der danner byggestene for vores planeter og indeholder det ældst kendte materiale i solsystemet. Meteorriterne er budbringere fra deres hjemplaneter, vi har f.eks. mere end 300 meteoritter fra Mars, der giver et detaljeret billede af Mars indre. Den geokemiske information vi kan få fra meteoritterne bruges også til modeller af Jordens udvikling for at kunne forstå hvordan de geologiske forhold der er gunstige for det liv vi kender i dag er opstået. Foredraget vil give et overblik over de forskellige meteoritter og den information vi kan få fra dem, og også komme ind på nogle af de store åbne spørgsmål om Jordens tidlige udvikling.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord på matkant.dk

RASMUS ANDREASEN

Ph.D., Akademisk Medarbejder, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Rasmus er til daglig leder af Isotop laboratoriet for inorganisk geokemi på Institut for Geoscience ved Aarhus Universitet hvor han sammen med kolleger og studerende bruger sprogrundstof- og isotopanalyser til forskning indenfor alt fra jordens oprindelse til forhistoriske mennesker mobilitet og hvad der skete i de mellemliggende 4,5 milliarder år. Rasmus har en B.Sc. grad fra Aarhus Universitet og Cand. Scient grad fra Københavns Universitet før han tog til USA for lave Ph.D., og er efter post doc og research faculty ophold i henholdsvis London, England og Houston, Texa, USA tilbage i Aarhus.

Geologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 5. Oktober 2023

kl. 17.15- 19.00

Auditorium F, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT