UNF / Aktiviteter / 5. oktober 2023 ‱ Space Rocks đŸ€Ÿ

Space Rocks đŸ€Ÿ

Foredrag ved Rasmus Andreasen

TORSDAG D. 5. OKTOBER 2023
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desvĂŠrre aflyst.

Jorden blev sammen med resten af vores solsystem dannet for mere end 4,5 milliarder Är siden, men de Êldste bjergarter pÄ jorden er kun omkring 4 milliarder Är gamle. Vi mÄ derfor basere vores viden om hvad der skete i den fÞrste halve milliard Är af Jordens historie pÄ meteoritter, som f.eks. kulkondritten Allende pÄ billedet, der danner byggestene for vores planeter og indeholder det Êldst kendte materiale i solsystemet. Meteorriterne er budbringere fra deres hjemplaneter, vi har f.eks. mere end 300 meteoritter fra Mars, der giver et detaljeret billede af Mars indre. Den geokemiske information vi kan fÄ fra meteoritterne bruges ogsÄ til modeller af Jordens udvikling for at kunne forstÄ hvordan de geologiske forhold der er gunstige for det liv vi kender i dag er opstÄet. Foredraget vil give et overblik over de forskellige meteoritter og den information vi kan fÄ fra dem, og ogsÄ komme ind pÄ nogle af de store Äbne spÞrgsmÄl om Jordens tidlige udvikling.

Det anbefales at mĂžde senest 15 minutter fĂžr arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenÄbent fra 17.00-20.30? KÞb kaffe og kage i pausen eller gÞr en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan ogsÄ mÞde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. BemÊrk at nogle aftener kan alle borde vÊre optaget. LÊs mere og bestil bord pÄ matkant.dk

RASMUS ANDREASEN

Ph.D., Akademisk Medarbejder, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Rasmus er til daglig leder af Isotop laboratoriet for inorganisk geokemi pÄ Institut for Geoscience ved Aarhus Universitet hvor han sammen med kolleger og studerende bruger sprogrundstof- og isotopanalyser til forskning indenfor alt fra jordens oprindelse til forhistoriske mennesker mobilitet og hvad der skete i de mellemliggende 4,5 milliarder Är. Rasmus har en B.Sc. grad fra Aarhus Universitet og Cand. Scient grad fra KÞbenhavns Universitet fÞr han tog til USA for lave Ph.D., og er efter post doc og research faculty ophold i henholdsvis London, England og Houston, Texa, USA tilbage i Aarhus.

Geologi

Praktisk info

FOREDRAG ‱ UNF Aarhus

Torsdag d. 5. Oktober 2023

kl. 17.15- 19.00

Auditorium F, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT