UNF / Aktiviteter / 19. september 2023 • Vindmøller og vindmølleteknologi

Vindmøller og vindmølleteknologi

Hvordan designer man den bedste vindmølle
Foredrag ved Philipp Ulrich Haselbach

TIRSDAG D. 19. SEPTEMBER 2023
UNF København

Du vågner om morgenen til din yndlingsmusik fra din mobiltelefon, som blev opladet om natten. Du tænder lyset og kaffemaskinen, inden du går i bad, mens du lytter til musik fra dine højttalere.

Alle disse enheder kører på elektricitet, men har du nogensinde tænkt over, hvordan elektriciteten genereres? I Danmark er mere end 43 % af det samlede elforbrug dækket af vindkraft.

Under dagens præsentation vil du lære mere om vindmøller generelt og teknologien bag disse store og fascinerende roterende maskiner.

Det interaktive foredrag vil kort opsummere vindmøllernes generelle arbejdsprincipper, kort dække historien og udviklingen fra Poul La Cours æra til Vestas for nylig udrulning af sin 115m lange vindmøllevinge til deres moderne 15MW vindmølle.

Du vil lære mere om designprocessen af ​​rotorblade, fra aerodynamiken til bærende strukturdesign, finite element-analyser for at undersøge belastningsbærende komponenter og materialevalgsprocessen og endelig få et indblik i fremstillingsprocesserne af disse lette, kompositstrukturer.

Under foredraget vil korte eksperimenter og praktiske erfaringer blive brugt til at illustrere og forklare komplekse emner, hvilket gør det lettere at forstå det væsentlige, men også at manifestere de vigtigste ting!

Jeg glæder mig til at se dig til et interaktivt foredrag, hvor vi stimulerer din nysgerrighed og fanger din opmærksomhed og skaber en inspirende læringsoplevelse.

PHILIPP ULRICH HASELBACH

PhD, MSc, Associate Professor, DTU

Praktisk info

FOREDRAG • UNF København

Tirsdag d. 19. September 2023

kl. 18.30- 20.30

Auditorium 3, H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT