UNF / Aktiviteter / 13. april 2023 • Kryptografi - matematikken bag internettet

Kryptografi - matematikken bag internettet

Foredrag ved Marcus Sellebjerg

TORSDAG D. 13. APRIL 2023
UNF Aarhus

Mange af os tænker ikke over det, men hver dag er det nødvendigt for os at sende følsom information. Brugen ses både når du forsøger at logge på de sociale medier eller er ved at vinde 2. verdenskrig. Vi kan ikke stoppe med at sende følsomt information og derfor er det nødvendigt at kunne gemme information på en sådan måde at kun modtageren kan forstå beskeden, selvom flere ser beskeden undervejs. Deraf introduktionen af Kryptografi.

Kryptografi beskæftiger sig med at gemme data bag matematiske problemer, som vi ikke har kunne løse i flere hundrede år og derfor antages "svære". Kryptografi er også en af de store teknologier bag internettets sikkerhed. Her vil vi tage et kig på kryptografien med særlig blik for hvornår det går galt, samt hvordan hackere opfanger personlige oplysninger, eller får fingre i store pengesummer.

For at finde Aud. F går du ind af hovedindgangen til Institutet for Matematik, drejer til venstre og derefter til højre. Der vil være frivillige til at guide jer ind.

Frist: 13. april 2023 kl. 17:15

MARCUS SELLEBJERG

Marcus Sellebjerg

BSc, Kandidatstuderende, Aarhus Universitet

Marcus er til dagligt studerende på sidste semester af kandidaten i datalogi, hvor han har et særligt fokus på kryptografi og IT-sikkerhed. Han arbejder hos Danske Bank, hvor han har været med til at bygge sikre kryptografiske systemer. Han er medlem af CTF-holdet Kalmarunionen der i 2022 fastsatte sig i top-10 i verden. I hans fritid er han med til at drive den Aarhusianske cybersikkerhedsgruppe 0-day Aarhus.

Datalogi
Matematik

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 13. April 2023

kl. 17.15- 19.00

Auditorium F, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT