UNF / Aktiviteter / 28. november 2022 • Stress og hjerneforskning

Stress og hjerneforskning

Foredrag ved Saga Steinmann Madsen

MANDAG D. 28. NOVEMBER 2022
UNF Lyngby

Udvikling i Sundhedsteknologi buldrer der ud af og dermed også mulighederne inden for hjerneforskning, efterhånden som vi bliver bedre til at anvende teknologierne og nye kommer til. Der er efterhånden mange metoder til at kigge ind i hjernen, forstå hjernens byggesten og funktioner og der igennem studere både hjernens virke og sygdomme, og ikke mindst hvad det vil sige at være menneske i et hjernevidenskabeligt perspektiv.

I dette foredrag kommer vi igennem hjernens opbygning og de forskellige teknologier hvormed man kan studere den. Herefter, er man som minimum i stand til at skelne i de mange hjernerelaterede indlæg, som vi alle er i berøring med i vores moderne samfund.

Underviser Saga Steinmann Madsen er Ingeniør og forsker i stress og hjernens neurobiologi ved SDU/OUH. Sagas forskning er er enestående i sin opbygning, idet hun studerer hjernen mens den arbejder, og fokuserer på emotionelle og kognitive funktioner. Som ingeniør og med stor interesse i menneskelig adfærd kan man på dette område virkelig være med til at bygge bro mellem virkelighed og videnskab.

SAGA STEINMANN MADSEN

Saga Steinmann Madsen

PhD, Klinisk ingeniør, Syddansk Universitet

Biologi
Psykologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Lyngby

Mandag d. 28. November 2022

kl. 18.00- 20.00

Virum Gymnasium

Fuglsangvej 66
2830 Virum

VIS KORT