UNF / Aktiviteter / 10. november 2022 • Selvbiografisk hukommelse

Selvbiografisk hukommelse

Hvordan og hvorfor husker vi?
Foredrag ved Annette Bohn

TORSDAG D. 10. NOVEMBER 2022
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Selvbiografisk hukommelse er vores evne til at rejse tilbage i tiden til at huske og genopleve vores minder. Men hvordan kan vi rejse tilbage i tiden – og hvorfor?

I dette foredrag vil jeg give et overblik over, hvad selvbiografisk hukommelse er, hvilken funktion den tjener i vores liv, og hvordan vi overhoved videnskabeligt kan undersøge et flyvsk og individuelt fænomen som erindringer. Hvorfor er det vigtigt at kunne huske personlige oplevelser? Hvordan får vi tilgang til vores erindringer? Hvordan kan det være, at der kan være stor forskel i personers erindringer, som har oplevet samme begivenhed?

Jeg vil vise mulige svar på disse spørgsmål og til sidst beskrive, hvordan sociale og kulturelle faktorer kan have indflydelse på et så individuelt fænomen som vores personlige erindringer.

ANNETTE BOHN

PhD, Associate Professor, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Annette Bohn er lektor i kognitionspsykologi ved Aarhus Universitet, tilknyttet Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning (CON AMORE) og associate fellow ved Aarhus Institute for Advanced Studies (AIAS). Hun forsker i selvbiografisk hukommelse.

Psykologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 10. November 2022

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT