UNF / Aktiviteter / 6. oktober 2022 • Oxygen

Oxygen

Oxygens effekter og skadevirkninger på kroppen
Foredrag ved Christian S. Meyhoff

TORSDAG D. 6. OKTOBER 2022
UNF København

Oxygen er essentielt for avanceret liv, men menneskets krop påvirkes på mange måder af atmosfærens ilt. Under bedøvelser og på intensiv afdelinger anvendes højere koncentrationer af ilt i indåndingsluften for at undgå livsfarlig iltmangel (hypoxi). Men denne iltbehandling kan skade hjerte, kredsløb og lunger.

Christian Meyhoff har siden 2006 forsket i iltbehandling under anæstesi og ved kritisk sygdom. Hans resultater udfordrer den internationale holdning om at oxygen er ufarligt. Foredraget tager udgangspunkt i anvendelse af oxygen i praksis, og vil udfordrer de internationale guidelines fra WHO, som anbefaler høje koncentrationer af oxygen til at forebygge sårinfektioner. Med erfaring fra randomiserede kliniske forsøg på over 2000 patienter vil Christian Meyhoff gennemgå et af lægevidenskabens helt store dilemmaer: skal der gives liberal eller restriktiv iltbehandling til patienter ved operationer og akut kritisk sygdom.

Christian Meyhoff er ph.d. og forskningsleder på Bispebjerg Hospitals Anæstesiafdeling og har en position som klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet.

Frist: 17. nov. 2022 kl. 18:00

CHRISTIAN S. MEYHOFF

Ph.D, Forskningsansvarlig overlæge,, Anæstesiafdelingen Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF København

Torsdag d. 6. Oktober 2022

kl. 18.30- 21.00

H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT