UNF / Aktiviteter / 2. december 2021 • Omprogrammering af Kroppens Immunsystem til at Bekæmpe Kræft

Omprogrammering af Kroppens Immunsystem til at Bekæmpe Kræft

Foredrag ved Mike Bogetofte Barnkob

TORSDAG D. 2. DECEMBER 2021
UNF Odense

VIGTIG INFORMATION:

UNF Odense følger retningslinjerne, og derfor kræver vi nu fremvisning af coronapas for at få adgang til vores arrangementer.

Kræftbehandling gennemgår i disse år en revolution: ved at engagerer immunsystemet i at bekæmpe kræftceller, har patienter der før var dødsyge nu fået en ny chance, og for mange, et nyt liv. Den nyeste behandling inden for dette område er nu blevet både personlig og meget avanceret. Ved at høste immunceller fra patienterne selv, og omprogrammere disse til at blive både kræft-celle-specifikke og sikre.

I dette oplæg vil læge og post.doc Mike Barnkob fortælle om, hvordan immunsystemets kan omprogrammeres, og om den forskning der foregår på Odense Universitetshospital for at bringe denne behandling tættere på patienterne. Fokus vil være på T-celler og hvordan syntetisk biologi – altså nye biologiske systemer dannet i laboratoriet – kan bruges til at tilbyde nye og spændende behandlinger i Odense. Mike Barnkob er tilknyttet forskningsgruppen CITCO (Centre for Cellular Immunotherapy of Haematological Cancer Odense) som forsker i celulære terapier og klinisk immunologisk afdeling, som aktuelt er ved at bygge et laboratorium til denne type behandling.

MIKE BOGETOFTE BARNKOB

PhD, Postdoc,

Biokemi
Bioteknologi
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 2. December 2021

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT