UNF / Aktiviteter / 2. december 2020 • Escape room workshop

Escape room workshop

Løs og lær at lave dit eget escape room
Workshop ved Maria Lyngby Karlsen

ONSDAG D. 2. DECEMBER 2020
UNF Odense

Escape rooms springer frem over alt for tiden. Det er blevet lidt af en dille, hvis man kan sige det sådan. Der er dog stor forskel på escape rooms. Det klart letteste er udelukkende at bruge hængelåse med koder, da de er lette at lave spor til. Samtidig kan man sikre, at sporene bliver fundet i den "rigtige" rækkefølge, så man ikke kan springe trin over. Denne måde beror på evnen til at tænke logisk, og analysere rummet, men heller ikke mere end det.

UNF Odense har derfor lavet deres eget escape room, hvor naturvidenskabelig viden og tankegang kan være en stor hjælp, dog ikke en nødvendighed for at kunne løse rummet. Rummet vil ikke blive en gåde man skal løse i kronologisk rækkefølge, da naturvidenskab oftest ikke foregår kronologisk. Man møder ofte blindgyder, som først senere viser sig at være store motorveje.

Eftersom rummet ikke skal løses kronologisk, kan man arbejde med flere spor på en gang. Dette åbner op for muligheden, for en hel klasse at løse rummet i fællesskab, eller som en gruppe venner at løse det selv. Den eneste forskel er mængden af information og mulige spor der bliver givet. Sagt med andre ord, vil dette rum kunne skaleres til at passe til et bredt interval af antal mennesker.

Efter vores escape room er blevet testet, vil vi føre jer bag om processen, så I kan se vores tankegang, og selv prøve kræfter med at udvikle jeres eget escape room.

Hvis dette lyder som et escape room I kunne tænke jer at prøve, er det bare med at melde jer til.

MARIA LYNGBY KARLSEN

Cand. Scient. Chem, UNF

Praktisk info

WORKSHOP • UNF Odense

Onsdag d. 2. December 2020

kl. 18.00- 21.00

Caféen, Ungdomshuset

Nørregade 60
5000 Odense C