UNF / Aktiviteter / 30. september 2020 • Hvordan virker dit operativsystem?

Hvordan virker dit operativsystem?

Foredrag ved Søren Aksel Helbo Bjergmark

ONSDAG D. 30. SEPTEMBER 2020
UNF Lyngby

Har du undret dig over hvad et operativsystem er? Dette her foredrag vil fortælle dig mere om hvordan Windows, Mac OS X eller Linux fungerer.

Et operativsystem er overordnet et system til at administrere en computers ressourcer f.eks. processoren, hukommelsen eller din computerskærm. Det er også det, der gør at din computer kan lave flere ting “samtidig” såsom at du kan være på Facebook samtidig med at du hører musik på Spotify.

Foredraget vil tage udgangspunkt i nogle af de metoder, der benyttes til at administrere din processor herunder begrebet “process”, der er et kørende program såsom Spotify. Efterfølgende vil jeg fortælle om hvordan operativsystemet gør det muligt at have flere programmer åbne samtidig og hvordan hardwaren giver operativsystemet mulighed for at skifte mellem de forskellige programmer, så vi som brugere opfatter det som om at programmerne kører samtidig, men reelt set skiftes til at køre.

Afslutningsvist vil vi prøve at lave nogle ændringer i et simpelt operativsystem så det er muligt at se nogle af de introducerede begreber i praksis. Vi vil f.eks. prøve at printe en tekst, hver gang at operativsystemet skifter mellem 2 forskellige processer.

Foredraget vil starte helt fra bunden og introducere begreber som en processor så alle bør kunne være med.

SØREN AKSEL HELBO BJERGMARK

Civilingeniør i software fra Aalborg Universitet, Konsulent, Netcompany

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Lyngby

Onsdag d. 30. September 2020

kl. 18.00- 20.00

Auditorium 34, Danmarks Tekniske Universitet

Bygning 306, Matematiktorvet
2800 Kgs. Lyngby

VIS KORT