UNF / Aktiviteter / 30. april 2020 • Doping

Doping

Foredrag ved Ask Vest Christiansen

TORSDAG D. 30. APRIL 2020
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Doping har været en konstant del af reportagerne fra sporten siden Festina-skandalen i forbindelse med Tour de France i 1998. Atleternes præstationer kan først godkendes, når de har afgivet en negativ dopingprøve. Den omfattende kontrol retfærdiggøres som det, der skal sikre fair konkurrencer og en sund sport. Men har man egentlig begreb om det, man vil bekæmpe i elitesporten?

Også blandt motionister er der i dag langt større fokus på præstationsfremmende stoffer end tidligere. Sportsdrik og bananer er blevet erstattet af kreatin- og proteinpulver. Skal vi være bekymrede over den udvikling, eller skal vi blot se det som en naturlig del af sporten på samme måde, som enhver seriøs motionist i dag stiller op på en carbonramme med 50 mm fælge? Foredraget diskuterer elitesportens væsen, doping og fairplay.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord på matkant.dk.

ASK VEST CHRISTIANSEN

PhD, Lektor, Institut for folkesundhed ved Aarhus Universitet

Biokemi
Biologi
Kemi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 30. April 2020

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT