UNF / Aktiviteter / 7. oktober 2019 • Bioteknologisk modgift mod slangebid

Bioteknologisk modgift mod slangebid

Foredrag ved Andreas Hougaard Laustsen

MANDAG D. 7. OKTOBER 2019
UNF Lyngby

Andreas Hougaard Laustsen er stifter af 6 biotekselskaber, kåret som Danmarks Sejeste Ingeniør og bedre kendt som Snakebite Jesus. Til daglig er han lektor på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han leder forskningsgruppen, Tropical Pharmacology Lab, der arbejder med udvikling af moderne bioteknologisk modgift mod slanger og andre giftige dyr.

I hans foredrag vil Andreas fortælle om slangers gifte, hvordan forskellige slangetoksiner virker, eksisterende modgifte samt det nyeste inden for modgiftsforskningen, som er taget direkte ud af Andreas’ laboratorie. Bl.a. vil Andreas fortælle om, hvordan han sammen med sine samarbejdspartnere udviklede verdens første menneskelige antistoffer mod slangetoksiner, og hvordan han vha. disse udviklede den første bioteknologiske modgift mod den notoriske sorte mamba, der er Afrikas farligste slange.

Dette forskningsgennembrud blev bedømt til at være et af 2018 top 10 internationale gennembrud inden for biofarmaceutisk forskning og har været med til at give Andreas adskillige priser, såsom at komme på listen Forbes 30 under 30.

ANDREAS HOUGAARD LAUSTSEN

Lektor, Danmarks Tekniske Universitet

Biokemi
Bioteknologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Lyngby

Mandag d. 7. Oktober 2019

kl. 18.00- 20.00

Auditorium 42, Danmarks Tekniske Universitet

Bygning 303A, Matematiktorvet
2800 Kgs. Lyngby