UNF / Aktiviteter / 2. oktober 2019 • Regulering af droner

Regulering af droner

Introduktion til regulering af robotter og droner
Foredrag ved Jens Christian Andersen

ONSDAG D. 2. OKTOBER 2019
UNF Lyngby

Det er cirka lige så let at få en drone til at flyve stabilt som det er at balancere med en blyant på spidsen af en finger. Det kræver præcis og hurtig styring, som er på grænsen af hvad vores hjerne og motorik kan klare. Men vi kan få hjælp at en computer til at klare denne type styringsopgaver – i form af en regulator.

At få en elektrisk motor til at køre er normalt bare at give den en spænding, men at få den til at køre en bestemt hastighed kræver regulering. Dette foredrag handler om reguleringsmiraklet, om hvordan en PID (Proportional, Integral, Derivativ) regulator kan bruges til at få en robot til at køre præcist og en drone til at flyve stabilt.

PID regulatorer er den mest udbredte regulatortype, og reguleringsteori bruges til at styre alt fra mobile robotter til droner til industriproduktion til samfundsøkonomi og aktiehandler.

Der vil være simulering og praktisk demonstration af reguleringsmiraklet.

Det er muligt at hente slideshowet samt de forskellige filer brugt til simulering under foredraget. Programet brugt til simulering kan prøves i en prøveversion : Simulink trial

JENS CHRISTIAN ANDERSEN

Jens Christian Andersen

Lektor, DTU Elektro

Datalogi
Fysik
Matematik
Robotteknologi
Software
Teknologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Lyngby

Onsdag d. 2. Oktober 2019

kl. 18.00- 20.00

Auditorium 42, Danmarks Tekniske Universitet

Bygning 303A, Matematiktorvet
2800 Kgs. Lyngby