UNF / Aktiviteter / 18. september 2019 • Udvikling af nye vacciner

Udvikling af nye vacciner

Fra forskning til den første afprøvning i mennesker
Foredrag ved Karen Korsholm og Charlotte Jensen

ONSDAG D. 18. SEPTEMBER 2019
UNF Lyngby

Vi forsker og udvikler på Statens Serum Institut i vacciner mod sygdomme, som har betydning for verdenssundheden. Vores forskning tager mange forskellige artede indgange til forskning i at forbedre sundheden i verden.

Klamydia: 30.000-35.000 danskere testes hvert år positive for klamydia. Mange vil gå rundt med en infektion uden at vide det. Nogle af disse vil måske være så uheldige, at det får effekt på deres trivsel efterfølgende. På Statens Serum Institut har vi forsket i at udvikle en vaccine imod Klamydia infektionen og vi er nu nået dertil, hvor vi har fået afprøvet en vaccine i mennesker og set, at den er sikker at bruge og giver de ønskede reaktioner i mennesker, som kunne vise sig at give beskyttelse mod Klamydia.

Tuberkulose (TB), som skyldes infektion med Mycobacterium tuberculosis (Mtb), er en af de mest dødelige sygdomme i vor tid og slår mere end 1.6 millioner mennesker ihjel hvert år. Den eneste vaccine, som i øjeblikket er på markedet, er BCG (Bacille-Calmette Guerin), som beskytter børn og unge, men ikke giver en langvarig beskyttelse hele livet igennem. Vi har testet flere mulige vaccine antigener mod TB. Resultaterne af vores forskning i vacciner mod TB viser, at både nye antigener og nye adjuvanser er nødvendige for at få det rette respons.

De nye adjuvanser, som vi har forsket og udviklet til brug i vacciner, er vi nu også ved at teste mod en mulig effekt til cancer terapi.

Vi vil give jer en forelæsning, som fortæller om 20 års udviklingen af antigener og adjuvanser til vacciner, som er blevet afprøvet i mennesker for første gang. Hvordan har vi gjort og hvad har vi fundet ud af indtil nu.

KAREN KORSHOLM

Karen Korsholm

PhD, Project Manager & Development Scientist, Statens Serum Institut

CHARLOTTE JENSEN

Charlotte Jensen

PhD, Section Leader, Statens Serum Institut

Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Lyngby

Onsdag d. 18. September 2019

kl. 18.00- 20.00

Auditorium 42, Danmarks Tekniske Universitet

Bygning 303A, Matematiktorvet
2800 Kgs. Lyngby