UNF / Aktiviteter / 17. februar 2019 • Renæssancens og oplysningstidens videnskab

Renæssancens og oplysningstidens videnskab

Undervisningsforløb ved Freja Værnskjold Dzougov

SØNDAG D. 17. FEBRUAR 2019
UNF Lyngby

Hvad er viden? Og hvordan skaber vi den? Det er spørgsmål, der gennem tiden har haft mange svar, og i denne række af arrangementer vil vi dykke ned i nogle af dem og undersøge, hvad fortidens tanker har at bidrage med den dag i dag.

I renæssancen flyttede videnskaben sig fra at ville finde verdens grundlag til at ville beskrive de fænomener den indeholder. Man begyndte at måle på objekter og beskrive dem matematisk, samt fik ideen, at hele verden er mekanisk - uden plads til eksempelvis fri vilje. I oplysningstiden systematiserede man renæssancens opdagelser i de fag vi kender fra nutidens skole, og man begyndte at kunne specialisere sig frem for at skulle være akademisk altmuligmand. Vi kommer til at undersøge drømmen om at kunne kortlægge al verdens viden, og hvad det gør ved videnskaben at blive delt op i så mange forskellige felter, der ikke nødvendigvis kan finde sammen om en forståelse af verden i sin helhed.

Forløbet foregår på DTU bygning 210 lokale 008. Hvis i skulle have problemer med at finde vej på DTU så kan i kontakte Freja på 29 88 52 20 :)

Billede fra: https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Wright_of_Derby

FREJA VÆRNSKJOLD DZOUGOV

Studerende, Københavns Universitet

Videnskabshistorie

Praktisk info

UNDERVISNINGSFORLØB • UNF Lyngby

Søndag d. 17. Februar 2019

kl. 13.00- 15.00

Danmarks Tekniske Universitet

2800 Kgs. Lyngby