UNF / Aktiviteter / 30. november 2017 • Spejlbilledernes verden

Spejlbilledernes verden

Foredrag ved Karl Anker Jørgensen

TORSDAG D. 30. NOVEMBER 2017
UNF Aarhus

Har du nogensinde tænkt over at når du ser dig selv i spejlet, så er det ikke dig selv du ser, men dit spejlbillede, fordi dit spejlbillede er forskelligt fra dig selv?

Din højre hånd bliver til dit spejlbilledes venstre hånd. Du eksisterer nemlig kun i én spejlbilledform! Hvorfor nu det? Dit hjerte er placeret i venstre side af kroppen. Leveren sidder i højre side af kroppen. Du er højst sandsynligt højrehåndet. Du læser fra venstre mod højre. Du dufter bedre gennem højre næsebor end det venstre.

Molekyler kan også optræde som spejlbilleder af hinanden og kan derfor også være asymmetriske. De molekyler, som vi mennesker er opbygget af, kan forekomme som spejlbilleder af hinanden, men det er kun den ene spejlbilledform af disse molekyler der forekommer i os mennesker og alt levende. Er det mon derfor, vi også kun eksisterer i én spejlbilledform?

Foredraget vil tage dig en tur gennem spejlbillede molekylers fantastisk verden og hvordan alt inden i os og omkring os er påvirket af spejlbillede molekyler.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

KARL ANKER JØRGENSEN

Professor, Aarhus Universitet, Institut for Kemi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 30. November 2017

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT