UNF / Aktiviteter / 14. september 2017 • Krystallografi

Krystallografi

Foredrag ved Johan Olsen

TORSDAG D. 14. SEPTEMBER 2017
UNF København

VIGTIG INFORMATION:

Alle foredrag i efterårssæsonen 2017 starter kl. 18:30 og slutter kl. 20:30

Da Wilhelm Röntgen ved et tilfælde opdagede Röntgenstrålingen, fik naturvidenskaben et af historiens mest revolutionerende redskaber i hånden. Max von Laue viste, at Röntgenbølger kan lave interferens i en krystal, og far og søn Bragg viste korrelationen mellem interferensmønsteret og atomernes placering. Her var altså en metode til at se molekylernes tredimensionelle struktur. I dag kan vi løse strukturen af de mest komplekse og de største molekyler, vi kender til. Jeg går gennem krystallografiens historie, fortæller om nogle af menneskerne bag opdagelserne og krydrer med lidt eksempler.

Johan er biolog med pH.D i Proteinkrystallografi, begge dele fra Københavns Universitet. Han arbejder på SBiNLab med krystallografi og proteinstrukturanalyse, særlig med fokus på 'intrinsically disordered proteins. Derudover er han også forsanger i bandet "Magtens Korridorer".

JOHAN OLSEN

Johan Olsen

P.H.d i proteinkrystallografi, Biolog, SNiBLab

Johan har læst biolog med Ph.D. i Proteinkrystallografi, begge dele fra Københavns Universitet. Han arbejder på SBiNLab med krystallografi og proteinstrukturanalyse, særlig med fokus på 'intrinsically disordered proteins'. Han er også kendt som forsangeren i bandet "Magtens korridorer".

Biokemi
Biologi
Kemi
Videnskabshistorie

Praktisk info

FOREDRAG • UNF København

Torsdag d. 14. September 2017

kl. 18.30- 20.30

Auditorium 3, H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT