UNF / Aktiviteter / 7. september 2017 • Nanoteknologi

Nanoteknologi

Foredrag ved Ida Haugaard Sørensen

TORSDAG D. 7. SEPTEMBER 2017
UNF Aarhus

Det er blevet meget almindeligt at tale om nanovidenskab, nanoteknologi og alverdens andre nano-relaterede ting, men hvad er det der ”nano” egentlig, og hvad kan det bruges til? Disse spændende emner har du nu muligheden for at blive klogere på til dette foredrag.

En nanometer er 0,000000001 meter, hvilket er i samme størrelsesorden som universets mindste byggeklodser. Nanoteknologi er en tværfaglig videnskab, der bygger på elementer fra bl.a. fysik, kemi og molekylærbiologi. Ved at kombinere disse forskellige discipliner på meget lille skala åbnes muligheden for at udvikle nye spændende og bedre materialer til brug i fremtidens teknologier inden for bl.a. sundhed, energi, miljø, kommunikation og IT.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

IDA HAUGAARD SØRENSEN

Ph.D., Aarhus universitet

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 7. September 2017

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT