UNF / Aktiviteter / 9. marts 2017 • Klimaforandringer gennem Jordens historie

Klimaforandringer gennem Jordens historie

Hvad er et "normalt" klima?
Foredrag ved Marit-Solveig Seidenkrantz

TORSDAG D. 9. MARTS 2017
UNF Aarhus

Der er i dag ikke meget tvivl om, at klimaet er under hastig forandring – men hvordan ved vi, at disse klimaforandringer skyldes menneskeskabte påvirkninger? For at kunne identificere og forstå menneskeskabte klimaforandringer bliver man nødt til først at forstå, hvordan Jordens naturlige processer påvirker klimaet.

Dette foredrag vil derfor give et overblik over de vigtigste mekanismer, der spiller en rolle for Jordens naturlige klimavariationer. Nogle klima- bestemmende mekanismer,såsom ændringer i kontinenternes placering har et meget langsigtet perspektiv, og det er f.eks. sådanne mekanismer, der forårsagede Jordens meget varme klima i Jura-Kridt tiden, mens dinosaurerne herskede på Jorden. Andre mekanismer har et meget kortere tidsperspektiv på kun nogle få tusinde år eller endog blot nogle århundreder eller årtier.


Matematisk Kantine har åben fra kl. 17.00 - 20.30. Her er der både mulighed for at købe aftensmad, samt kaffe og kage til at nyde under foredraget. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

MARIT-SOLVEIG SEIDENKRANTZ

Ph.D og Professor, Institut for Bioscience - Arctic Research Centre

Geologi
Klima
Meteorologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 9. Marts 2017

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT