UNF / Aktiviteter / 23. februar 2017 • 'Superbugs' - konsekvens og handling

'Superbugs' - konsekvens og handling

Foredrag ved Mikkel Girke Jørgensen

TORSDAG D. 23. FEBRUAR 2017
UNF Odense

VIGTIG INFORMATION:

Bemærk: Fra 1. februar 2017 er der kommet nye parkeringsregler på SDU. Læs mere..

Antibiotika er helt essentielle lægemidler i vores dagligdag. Faktisk vil vi være ude af stand til at leve som vi gør, hvis ikke vi havde effektive antibiotika. Det er alt fra behandling af lungebetændelse, til kønssygdomme og over til mere alvorlige sygdomsforløb hos AIDS patienter. Men også en lang række andre sygdomme som f.eks. kræft kræver effektiv antibiotika, som understøttende behandling.

Der har været et stort fokus på antibiotikaresistens i dagspressen de senere år, men er der tale om en ny problemstilling? Står vi over for en ny menneskelig æra, hvor vi ikke længere har mulighed for brugen af antibiotika? Konsekvenserne af dette vil være enorme, nærmest uoverskuelige.

I dette foredrag skal vi se på, hvordan antibiotika virker og hvordan bakterier udvikler resistens. Vi vil diskutere, hvordan vi er havnet i en situation, hvor almindelige antibiotikabehandlinger er ineffektive som følge af multiresistente bakterier, også kendt som ’superbugs’. Til slut skal vi se på, hvad vi gør som samfund og hvad forskere gør, for at undgå, at vi kommer til at stå i en post-antibiotisk tidsalder.

MIKKEL GIRKE JØRGENSEN

Postdoc, Ph. d., Adjunkt, SDU

Biologi
Kemi
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 23. Februar 2017

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT