UNF / Aktiviteter / 26. januar 2017 • Hvad er matematik?

Hvad er matematik?

Foredrag ved Henrik Kragh Sørensen

TORSDAG D. 26. JANUAR 2017
UNF Aarhus

Hvad handler matematik om? Hvad kan matematik bruges til? Hvorfor skal man undervises i matematik? Hvor sikker er matematisk viden? Er der spørgsmål, matematik ikke kan svare på?

Spørgsmålene er store – og bevidst filosofiske. Men for at svare på dem er man nødt til at tage udgangspunkt i den praksis, som matematik er. Og når man gør det, bliver svarene (eller manglen på samme) næsten automatisk relevante.

I foredraget vil jeg tage udgangspunkt i tre forskellige syn på matematik: som redskabs- og modelleringsfag, som en samling af aksiomatisk-deduktiv viden, og som en undersøgende og problemløsende praksis. Jeg vil – igennem eksempler og historiske perspektiver – illustrere hvert synspunkt og vise, at de ikke er gensidigt udelukkende. Deraf kommer et integreret syn på matematik som et fag – på alle niveauer – med stor og mangesidet berettigelse.


Matematisk Kantine har åben fra kl. 17.00 - 20.30. Her er der både mulighed for at købe aftensmad, samt kaffe og kage til at nyde under foredraget. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

HENRIK KRAGH SØRENSEN

ph.d., professor mso, Institut for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet

Matematik

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 26. Januar 2017

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT