UNF / Aktiviteter / 17. november 2016 • Angreb og overvågning

Angreb og overvågning

Foredrag ved Michael Nielsen

TORSDAG D. 17. NOVEMBER 2016
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

I dag bruges elektrisk kommunikation overalt; til at styre rumfartøjer og maskiner, gemme statshemmeligheder, udføre betalinger og noget så jordnært som at sende en chatbesked. Sikkerhed er et kritisk element og indgår som den moderne udgave af troværdighed. I dette foredrag vil vi med indledning i generel kommunikation besøge to isbjerge og se hvor dybt de går.

Første halvdel beskæftiger sig med cyberangreb. Her vil vi se på sårbarheder og hvordan de kan udnyttes. Isbjerget starter med overordnet at vise hvordan internettet fungerer og hvorledes denne viden giver mulighed for "baby hacking" fx gratis medlemskaber, gratis indkøb, vinde konkurrencer mv. Vi bevæger os videre til større hack af iPhones eller systemer som fx CSCs, hvor hold af 5-10 hackere arbejder sammen. I bunden af isbjerget vil vi se, hvordan state-of-the-art hackerangreb ser ud med hold på over 500 personer og med mål som atomkraftværk eller nationer.

Anden halvdel beskæftiger sig med overvågning. Vi tager udgangspunk i overvågning som et generelt begreb og gennemgår den moderne lovgivning på området. Vi spørger hvordan lovene bliver brugt og relaterer dette til Snowden-dokumenterne. Vi ser på omfanget og metoderne for overvågning og slutter af med et overblik over det internationale overvågningssystem og hvordan vi alle indgår som en brik heri.


Matematisk Kantine har åben fra kl. 17.00 - 20.30. Her er der både mulighed for at købe aftensmad, samt kaffe og kage til at nyde under foredraget. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

MICHAEL NIELSEN

Ph.D.-studerende, Aarhus Universitet

Datalogi
Software
Teknologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 17. November 2016

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT