UNF / Aktiviteter / 8. november 2016 • Når dataanalysen bliver (kunstigt) intelligent

Når dataanalysen bliver (kunstigt) intelligent

Foredrag ved Kristoffer Stensbo-Smidt og DIKUs Gymnasietjeneste

TIRSDAG D. 8. NOVEMBER 2016
UNF København

Kunstig intelligens handler om at få computere til at udføre opgaver, de ikke er blevet eksplicit programmeret til, og området er i rivende udvikling. Alle større universiteter forsker i det, men også virksomheder som Google, Microsoft og Facebook har store udviklingsafdelinger, der også forsker i det. Forskningen fokuserer på en bestemt type kunstig intelligens - machine learning - som er drivkraften bag så forskellige ting som søgemaskiner, selvkørende biler og ansigtsgenkendelse, men som også i stadig større grad bliver brugt til dataanalyse i ren grundforskning.

Under foredraget skal vi snakke om, hvad machine learning helt præcist er, og se eksempler på, hvor og hvordan det bliver brugt, og ikke mindst hvilke udfordringer, der stadig er. Vi vil også kigge mere specifikt på en af de mest udbredte machine learning-algoritmer, nemlig neurale netværk. De stammer helt tilbage fra 1950'erne, men er i dag grundstenen i alt fra selvkørende biler til chatbots. Vi vil se på, hvordan man opbygger et neuralt netværk og træner det til at løse en bestemt opgave.

Herefter vil DIKUs gymnasietjeneste give en live-demonstration af machine learning, der automatisk lærer at kende forskel på kræftsvulster, og deltagerne vil få mulighed for at prøve det på deres egen computer.

Til højre på siden kan findes link til at hente slideshow fra aften, for uden denne download findes det andet via denne hjemmeside:

http://image.diku.dk/kstensbo/talks/unf_08-11-2016/#/

KRISTOFFER STENSBO-SMIDT

Ph.d.studerende,

DIKUS GYMNASIETJENESTEDatalogi
Software
Teknologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF København

Tirsdag d. 8. November 2016

kl. 19.00- 21.00

Auditorium 4, H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet

Universitetsparken 5
2100 København Ø

VIS KORT

Filer fra aktiviteten

DOWNLOAD SLIDESHOW