UNF / Aktiviteter / 15. september 2016 • En introduktion til sygdommen kræft

En introduktion til sygdommen kræft

Hvad er kræft? Og hvordan behandler vi det?
Foredrag ved Christoffer Nielsen

TORSDAG D. 15. SEPTEMBER 2016
UNF Aarhus

Kræft er en sygdom som kan ramme alle, uanset alder, køn og livsstil. Mange af os har haft sygdommen tæt inde på livet, og mange lever selv med en kræftsygdom, så rigtig mange liv er påvirket af kræft.

Kræft er basalt set vores egne celler, der pludselig vender sig imod os og bliver til kræftceller. Men hvordan kan vores egne kroppe pludselig danne en så alvorlig sygdom? Og ikke mindst, hvorfor er kræft så svært at behandle?

I foredraget her vil vi snakke om grundlæggende egenskaber ved kræft, set fra et molekylærbiologisk synspunkt, hvor alle kan være med. Vi vil snakke om årsager til at sygdommen kan opstå, og om behandlingsmetoder, både de ”gamle” og de helt nye.

CHRISTOFFER NIELSEN

Ph.D., Post doc, Finsenlaboratoriet, Rigshospitalet og Biotech Research and Innovation Centre (BRIC), Københavns Universitet

Christoffer Nielsen arbejder til daglig på Rigshospitalet i København, nærmere betegnet Finsen Laboratoriet, som er Rigshospitalets enhed for kræftforskning. Hans hovedfokus er udvikling af nye typer medicin til brug i behandling af kræft, hvor man bedre rammer kræftcellerne, fremfor alle mulige andre celler i kroppen. Han er uddannet Cand. Scient i molekylærbiologi, med en Ph.D. grad i nanomedicin fra iNANO, her fra Aarhus Universitet.

Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 15. September 2016

kl. 17.15- 19.00

Fysisk Auditorium, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

VIS KORT