UNF / Blog / 28. april 2023 • UNF uddeler pris til innovativt raketprojekt

UNF uddeler pris til innovativt raketprojekt

af Mads Frimann Madsen, 28. april 2023

Det er med stor glæde, at vi endnu en gang har haft mulighed for at donere rejsen til SIYSS, der inkluderer deltagelse i Nobelpris-overrækkelsen og de efterfølgende festligheder i Stockholm.

I år har vi valgt et enestående projekt i forbindelse med finalen i Unge Forskere. Som altid har vi lagt stor vægt på evnen som formidler, og vi er begejstrede for den passion og lyst til at dele deres viden, som den unge forsker udviser.

Vinderen af årets pris er Martin Stengaard Sørensen med projektet "Regenerativ køling af små raketmotorer med forblandet fremdriftsmiddel". Projektet fokuserer på at køle små raketmotorer i amatør- og studenterraketter for at gøre dem mere tilgængelige. Martin er elev i 3.g på Odense Tekniske Gymnasium og har desuden opnået en imponerende 1. præmie i kategorien Technology Senior.

Vores begrundelse for at udpege Martin Stengaard Sørensens projekt som vinder af UNFs sponsorpræmie er, at det gør teknologi mere tilgængelig for et bredere publikum og skaber nye muligheder for forskere, studerende og enkeltpersoner inden for anvendelse og udforskning af raketter. Projektet fremstår som en innovativ videreudvikling af eksisterende teknologi, og det er tydeligt formidlet, hvordan projektet bygger videre på tidligere opdagelser og resultater. Gennem hele projektet er den ingeniørmæssige tilgang til problemløsning tydelig og velovervejet, hvilket vidner om et solidt fundament og en stærk vision for projektets fremtidige udvikling.

Vi ønsker Martin Stengaard Sørensen et stort tillykke og glæder os til at følge hans fremtidige arbejde inden for dette spændende felt.

Foto: Thomas Evaldsen