UNF / Blog / 17. november 2014 • 3000 gymnasieelever skal møde højtprofileret NASA-forsker

3000 gymnasieelever skal møde højtprofileret NASA-forsker

af René Tronsgaard Rasmussen, 17. november 2014

(Opdateret 18.11.2014)

I hele uge 47 (17.-22. november 2014) kører UNF landet rundt med NASA-ingeniør Ravi Margasahayam fra Kennedy Space Center. Han er i Danmark for at inspirere næste generation af rumforskere og astronauter. I alt bliver det til 9 foredrag på gymnasier, 4 offentlige foredrag på universiteterne og 2 særlige oplæg for UNF's frivillige.

Der er stadig ledige pladser til de offentlige foredrag i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Den 61-årige rumfartsingeniør har arbejdet for NASA i 25 år og kommer oprindeligt fra Indien. Under NASA's rumfærgeprogram var han ansvarlig for det sidste, kritiske skridt inden hver opsendelse, hvor rumfærgen, monteret på løfteraketter og brændstoftank, blev transporteret ud til affyringsplatformen og klargjort til nedtælling. I dag leder han det panel ved Kennedy Space Center, som sikkerhedsgodkender alt udstyr, der opsendes til Den Internationale Rumstation. Samtidigt er han NASAs førende ekspert i støj og vibrationer i forbindelse med raketopsendelser. Ravi er en kendt og dygtig formidler med uofficiel titel som Kennedy Space Center’s "rumambassadør". Ravi udtaler: "Jeg er her for at hjælpe med at inspirere den næste generation af forskereog ingeniører. Snart rejser den første danske astronaut, Andreas Mogensen, til den Internationale Rumstation, og han tager hele Danmark med sig. Næste generation skal tage skridtet videre og nå nye højder."

Besøget er delvist finansieret af en sponsorat fra Bruel & Kjær Sound & Vibration Measurement A/S.

Planen for ugen:

  • Mandag 17/11: Struer Statsgymnasium, Thisted Gymnasium, Aalborg Universitet
  • Tirsdag 18/11: Frederikshavn Gymnasium, Viborg Katedralskole, Aarhus Universitet
  • Onsdag 19/11: Tønder Gymnasium, Ribe Katedralskole, Syddansk Universitet Odense
  • Torsdag 20/11: Næstved Gymnasium, Nykøbing Katedralskole, Københavns Universitet
  • Fredag 21/11: Campus Bornholm

Pressen er meget velkommen til at være med efter aftale, og yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til tourmanager René Tronsgaard Rasmussen, se kontaktoplysninger herunder:

René Tronsgaard Rasmussen, Tour manager, 29641101 / rtr@unf.dk
Milena Laban, Landsformand, 30134619 / mil@unf.dk

Pressemateriale

Pressemeddelelse: 3000 gymnasieelever skal møde højtprofileret NASA- forsker

Der bliver løbende tilføjet billeder nedenfor. Billederne kan frit benyttes til omtale af UNF's aktiviteter med henvisning til "UNF/www.unf.dk"


(Klik for stor udgave)