UNF / Blog / 25. november 2010 • Vil du med UNF til NASA?

Vil du med UNF til NASA?

af Christian Fredborg Brædstrup, 25. november 2010

Space ShuttleDen 27. februar 2011 opsender NASA den sidste rumfærge nogensinde, og i den anledning har UNF arrangeret den fedeste studietur til selveste Kennedy Space Center i Florida. Vi har stadig nogle få ledige pladser tilbage - skal du med?

Efter sucessen med UNF Astro Camp 2009, besluttede UNF at planlægge en studietur til Kennedy Space Center (KSC) i Florida. Anledningen til turen er at se den sidste opsendelse af rumfærgen nogenside. Dette er opsendelsen af STS-134, som vilmarkere overgangen fra NASA'snuværende flåde af rumfærger til et nyt design, der endnu ikke er sat i produktion. Det formodes, at den nye flåde vil være klar i 2015, og indtil da vil NASA benytte russiske raketter. Det vil derfor være en "once in a lifetime" oplevelse!

Besøget hos NASA vil bl.a. indeholde foredrag fra NASA ingeniører, rundvisning på KSC og deltagelse i astronaut-træning. Opsendelsen d. 27 februar være turens højdepunkt. Her vil vi se opsendelsen fra den nærliggende by Titusville hvor der er et perfekt udsyn over en kort lagune til opsendelses rampe 39A hvorfra STS-134 vil blive sendt op.

Ud over besøget hos NASA planlægges lige nu også et heldags studiebesøg på University of Central Florida med foredrag fra de lokale forskere om astronomi og rumfart. Der vil også være et nat besøg til universitetets observatorium. Der arbejdes også på et besøg på et lokalt atomkraftværk og en række museumsbesøg.

Ved siden af de faglige aktiviteter vil der selvfølelig også være en række sociale aktiviteter, bl.a. en tur til Disney World i Orlando.

Turen er primært rettet mod studerende, men alle med et ungt sind er velkommen!

Info

Pris

Turen koster 11.500 kr. Pengene dækker alle udgifter såsom flybillet, overnatning, morgenmad, transport, studiebesøg, opsendelse, astronaut-træning. Alle udgifter på nær mad, transport i DK og souvenirs er dækket. Deadline for betaling er mandag d. 8/12 2010.

Tidspunkt

Turen vil finde sted fra d. 22 februar til 4. marts 2011. Her er ikke medregnet transport til og fra lufthavnen i DK. For nogle kan turen derfor godt begynde en dag før eller senere.

Tilmelding

Du skal blot sende en mail til booking@nasa.unf.dk!

Kontakt

Christian Brædstrup
Koordinator
Mail: cbr@unf.dk
Mobil: 3024 6587