UNF / Blog / 28. september 2010 • Invitation til sjoveste sommerferie nogensinde

Invitation til sjoveste sommerferie nogensinde

af Emil Kjæhr, 28. september 2010

I den sidste weekend i august mødtes arrangørerne i Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) i Aalborg.

Her blev der undersøgt nye spændende måder at få ungdommens øjne op for naturvidenskaben, både igennem nye arrangementer og sommerskoler med naturvidenskabeligt fokus.

Rekordmange sommerferietilbud

I år har der været rekordmange arrangementer på tegnebrættet, så til sommeren 2011 glæder Ungdommens Naturvidenskabelige Forening sig til at kunne tilbyde hele 8 forskellige sommerskoler til den danske ungdom. Især sommerskolerne har vist sig at være en succes for foreningen. - Det er netop igennem sommerskolerne, at børn og unge får en mulighed for at få nye venner med samme interesse som dem selv, og endnu vigtigere en chance for at få åbnet deres øjne for mulighederne indenfor naturvidenskab, fortæller landsformand Line Guldbrand.

Men det er også en stor satsning for foreningen at starte så mange forskellige projekter op, især da det er svært at finde den økonomiske støtte, der er nødvendig for at afholde arrangementerne. Men som Line forklarer, er det nødvendigt med nytænkning:- Hvis vi ikke hele tiden finder nye måder at involvere den danske ungdom i naturvidenskab, kan vi ikke fastholde deres opmærksomhed. Det er vigtigt for os, som forening, at bakke op om nye initiativer, fremfor kun at satse på de gamle sikre ting, og netop derfor har vi valgt at godkende opstarten af samtlige sommerskoler.

Naturvidenskab og mobilprogrammer

Blandt næste års sommerskoler kan blandt andet nævnes nyheden ISSC, International Science Summer Camp, en stor international sommerskole. Det er foreningens første internationale sommerskole, hvor naturvidenskabsinteresserede fra hele verden mødes og deler deres viden og interesse for naturvidenskaben.
En anden nyhed til sommer bliver en sommerskole i softwareudvikling, hvor unge får en chance for at udvikle deres egne programmer til computere og mobiltelefoner, med ekstra fokus på brugervenlighed og datalogi.Desuden er der to nye koncepter med temaerne energi og opklaring af kriminalsager på tegnebrættet. Udover de nye tilbud vil man stadig kunne bruge sommeren på alt fra at udvikle spil på Game Development Camp, løse matematiske problemer på Matematik Camp, til at undersøge og manipulere de mindste byggeklodser i verden på Nano Camp.

**Det bliver en vild sommer - glæd dig! **

De kommende sommerskoler, som den danske ungdom kan se frem til, dækker over følgende emner.

 • Biotech
  Lader folkeskolens øverste klassetrin boltre sig i bioteknologiens spændende univers.

 • International Science Summer Camp International
  Tværfaglig sommerskole for naturvidenskabsinteresserede fra hele verden.

 • IT-camp
  Lær at udvikle software og visuelt design til Android-mobiltelefoner på en uge.

 • Game Development Camp
  Fra koncept til færdigt spil på 8 dage. Lær om programmering, grafik og konceptudvikling.

 • Nano
  Forstå hvordan du kan lege med verdens mindste byggeklodser.

 • Matematik Camp
  Få et indblik i en masse spændende matematiske emner, der strækker sig fra det gamle Grækenland og op til i dag.

 • Kriminal
  Sommercamp om hvordan naturvidenskaben indgår i politi og retsvæsensarbejde, med udgangspunkt i konkrete cases, der kræver tværfagligtsamarbejde, med fokus på kemi, fysik og medicin.

 • Energy
  Lær mere om fremtidens energikilder, og forstå principperne bag.