UNF / Blog / 09. november 2009 • UNF boostede lederkompetencerne

UNF boostede lederkompetencerne

af Milena Laban, 09. november 2009

Den 6.-8. november holdt UNF Danmark Koordinatorweekend på Aarhus Universitet, hvor ledere til næste års Science Camps, og andre UNF-projekter, brugte weekenden på et intensivt kursus i bl.a. ledelse, projektstyring, idégenerering, fundraising og retorik.

Den årligt tilbagevendende Koordinatorweekend indgår i den lange række af forskellige uddannelsesforløb og kurser, som er tilgængelig for de omkring 200 frivillige i foreningen. Undervisningen varetages nogle gange af gamle, erfarne UNF'ere og andre gange af professionelle oplægsholdere udefra. Ved siden af de interne kurser, møder UNF også altid talstærkt op, når paraplyorganisationen DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) arrangerer Videnskalas og lignende tilbud til medlemsforeningerne.

- "Det er utroligt vigtigt for os, at de frivillige er klædt bedst muligt på til det ansvar og de udfordringer, deres roller i foreningen indebærer," _fortæller René Tronsgaard Rasmussen, sekretær i UNF Danmark og ansvarlig for weekenden.
- "Det er en rigtig god investering, og derfor er det et område, vi prioriterer højt.__ Udover at det understøtter og styrker hele foreningen, er det også en af grundene til, at det er så attraktivt at være frivillig i UNF. Man får en lang række personlige kompetencer, som man uden tvivl vil kunne drage nytte af senere i livet."
_

Denne weekend havde koordinatorerne bl.a. mulighed for at suge viden til sig fra to knalddygtige undervisere ude fra den virkelige verden, nemlig Torben Stenstrup og Gry Guldberg. Med sit mangeårige engagement hos KFUM-spejderne er Torben Stenstrup en en af de absolut førende eksperter indenfor projektledelse i foreningsregi. Retorik-guruen Gry Guldberg har undervist næsten alt og alle i retorik, lige fra TDC til Dansk Røde Kors og er desuden, ligesom Torben Stenstrup, et kendt ansigt i de spændende kursustilbud hos DUF.

I sommeren 2010 har UNF hele fem spændende sommerskoler på tegnebrættet, herunder en helt ny camp for 8.-10. klasse om bioteknologi. Glæd dig og hold øje med camps.unf.dk omkring slutningen af november måned, når de nye hjemmesider går i luften!