UNF / Blog / 19. juli 2005 • Unge afprøver genteknologi i praksis

Unge afprøver genteknologi i praksis

af Joan Ilsø Sørensen, 19. juli 2005

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening har netop afholdt Biotech Camp for 4. år i træk. Ikke mindre end 62 deltagere havde tilmeldt sig, men desværre var der kun 45 pladser på sommerskolen. Mange af deltagerne er gymnasieelever, men også en enkelt handelsskoleelev havde fundet vej til Aarhus Universitet, hvor sommerskolen blev afholdt.

I løbet af ugen havde eleverne mulighed for at høre foredrag af nogle af landets førende forskere og denne viden blev omsat i laboratorierne, hvor deltagerne selv havde mulighed for at afprøve mange af de teknikker, som forskere anvender til dagligt, blandt andet skulle der gensplejses, klones og udføres PCR. Det var derfor også naturligt at deltagernes holdninger blev udfordret, ved at tvinge de unge til at perspektivere den anvendte bioteknologi til de økonomiske og samfundsmæssige problemstillinger, som findes i samfundet.

Udover det faglige program, var der også et omfangsrigt socialt program, som deltagerne kunne nyde godt af. Forskellige aktiviteter som orienteringsløb, rundboldturneringer og tivolitur sørgede for, at eleverne kom til at kende hinanden på kryds og tværs. Og mon ikke, at den heftige aktivitet på den mailingliste, som eleverne skriver til hinanden på, vidner om, at deltagerne har nydt denne uge ligeså meget som de frivillige hjælpere har.

I næste uge starter de to andre camps som UNF arrangerer, nemlig Nano Camp og Game Development Camp. Mon ikke, at de 80 deltagere som er på disse to sommerskoler også kan glæde sig til en uge fyldt af nye oplevelser