UNF / Blog / 19. januar 2005 • Mulighed for nordlys

Mulighed for nordlys

af David Grolin Kristensen, 19. januar 2005

Pga udbrud fra den meget store solplet nr. 720, der faktisk kan ses uden kikkert (se ikke direkte på solen uden autoriseret beskyttelse), er der lige nu gode muligheder for at se nordlys i Danmark.

Soludbrud sker med jævne mellemrum afhængigt af solpletaktiviteten og skyldes forstyrrelser i Jordens elektromagnetiske felt af de fra udslyngede partikler. Det var f.eks. muligt at se nordlys i Danmark en enkelt nat i november 2004. Det bedste tidspunkt er omkring midnat i nordlig retning - jo mindre lys omkring dig jo bedre. Nedenfor er der link, så du kan læse mere.

Husk iøvrigt at UNF nu starter op igen efter jul og nytår. UNF Århus har starter deres forårssæsonen med foredrag den 13. & 20. januar, UNF København starter den 25. og 27. januar (begge gratis foredrag), UNF Odense lægger ud den 27/1 & 3/2 med to gratis foredrag og UNF Aalborg starter 15. februar. I Skærum og Jels er der første fordrag hhv. den 2. og den 10. februar, disse foredrag kræver tilmelding via UNF Århus, men er tilgengæld som sædvanlig gratis.

Se nærmere om de forskellige foredrag, studiebesøg mv. der tilbydes i de enkelte foreninger ved at klikke ind på foreningernes hjemmesider (se menu til venstre). Her kan du finde praktiske oplysninger såsom tid og sted samt se resten af sæsonens aktiviteter.