UNF / Aktiviteter / 20. marts 2018 • Jorden og livets udvikling

Jorden og livets udvikling

Livestreaming fra Aarhus Universitet
Foredrag ved

TIRSDAG D. 20. MARTS 2018
UNF Vestsjælland

Har du også før undret dig over, hvilken udvikling jorden har gennemgået og hvilken indflydelse menneskeliv har haft?

Så hjertelig velkommen til livestreaming af foredraget "Jorden og livets udvikling". I samarbejde med ZBC Selandia streamer vi foredrag fra Aarhus Universitet.

Alle kan deltage.

Professor Minik Rosing fortæller om foredraget: Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling.

Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.Praktisk info

FOREDRAG • UNF Vestsjælland

Tirsdag d. 20. Marts 2018

kl. 18.45- 21.00

ZBC Selandia

Willemoesvej 4
4200 Slagelse