UNF / Hvem er vi? / Internationalt arbejde

Internationalt arbejde

Læs om hvad unf laver rundt om ude I verden

Deltag i internationale aktiviteter

Har du lyst til at deltage i en sommerskole i et andet land, vinde en fotokonkurrence for videnskabelige billeder eller vise et projekt du har lavet frem ved internationale konferencer? Så kan UNF hjælpe dig!

UNF er selvfølgelig ikke de eneste i verden, der arrangerer aktiviteter for unge om naturvidenskab og teknologi. Der findes mange andre og UNF samarbejder med flere af dem.

Nedenfor kan du se en liste over nogle af de arrangementer UNF allerede har erfaring med at deltage i. Har du lyst til at høre mere om dem kan du enten følge linket til deres respektive hjemmesider eller kontakte os på international@unf.dk.

Internationale sommerskoler

European Space Camp er en sommerskole for dig, der elsker at arbejde med rumfart og godt kunne tænke dig at bruge sommerferien på at bygge en raket på en øde ø i Nordnorge sammen med et hold af andre unge fra hele verden. Sommerskolen foregår på engelsk og alle deltagere er mellem 17 og 20 år. Du kan læse mere på dette link.

International Science Summer Camp (ISSC) afholdes hvert år i et nyt land og har deltagere fra hele verden. Emnet skifter også fra år til år, så det passer med de nye arrangørers ekspertiser. Sommerskolen foregår på engelsk og deltagere er primært gymnasieelever. Du kan læse mere på dette link.

UNF besøger NASA i Florida, USA i 2011.
Foto: UNF

International Research School, Rusland 2011.
Foto: UNF

Internationale konferencer

Expo Science Europe/International er din mulighed for at vise dit projekt frem for hele verden. Hvert år afholdes der enten en europæisk eller verdensomspændende Expo Science, hvor deltagere i alle aldre har mulighed for at vise deres projekter frem for offentligheden og de øvrige deltagere. Programmet indeholder også kulturelle aktiviteter og besøg til videnskabeligt og kulturelt interessante områder i nærheden. Deltagelse er for alle og foregår på engelsk. Du kan læse mere om Expo Science Europe eller Expo Science International.

Youth Science Meeting er din mulighed for at stå på en scene og præsentere dit projekt for en gruppe af ligesindede og en jury. Udover præsentationen er der i ugens løb også en lang række workshops og ekskursioner, hvor du møder forskere i deres laboratorier og prøver kræfter med en lang række videnskabelige discipliner. Aktiviteten foregår på engelsk (i Portugal) og deltagere skal være mellem 15 og 25 år). Du kan læse mere på dette link.

Internationale aktiviteter i Danmark

Du behøver ikke at rejse ud af landet for at deltage i internationale aktiviteter. En lang række aktiviteter foregår på tværs af landegrænserne, som et internationalt samarbejde.

MILSET Science Photo Contest er en årlig fotokonkurrence, hvor det kort sagt handler om at tage et billede af naturlige eller videnskabelige fænomener. Konkurrencen er åben for alle med undtagelse af professionelle fotografer. Du kan læse mere på dette link.

European Science Day for Youth er en dag om året, hvor unge i hele Europa laver forsøg, der handler om et særligt emne. Billeder af forsøgene deles løbende over sociale medier for at skabe opmærksomhed om det pågældende emne og glæden ved naturvidenskab. Du kan læse mere på dette link.

UNF oplever den sidste opsendelse af Discovery rumfærgen - STS133, John F. Kennedy Spacecenter Florida USA 2011. Foto: UNF

Denne side er sidst opdateret d. 4. marts 2024 af MWK

Hvad laver UNF i udlandet?

Hvert år sender UNF unge afsted som deltagere eller frivillige til arrangementer rundt om i verden. De seneste år har vi deltaget i arrangementer i lande som USA, Mexico, Portugal, Tunesien, Frankrig, Belgien, Malta, Slovakiet, Rusland, Litauen, Sverige og Norge.

Nogle af arrangementerne minder om vores egne. Her deltager vi med henblik på at få nye idéer til egne arrangementer. Andre steder deltager vi for at møde nye potentielle samarbejdspartnere. Endelig har vi også afholdt enkelte større studieture til forskningsinstitutioner som NASA, CERN og ESA.

Derudover har vi også en lille pulje penge, der kan bruges til at hjælpe danske unge med at deltage i nogle af de aktiviteter du kan læse om til venstre.

Nobelpris-ceremonien

Som en fast aktivitet har vi også en plads ved Nobelpris-ceremonien i Sverige, hvor vi hvert år sender en af vinderne af Unge Forskere konkurrencen.