UNF / Aktiviteter / 24. november 2022 • Historier fra DRCongo

Historier fra DRCongo

Rejser med naturfaglig baggrund
Foredrag ved Lene Topp

TORSDAG D. 24. NOVEMBER 2022
UNF København

Tag med til DRCongo og hør om det store lands voldsomme historie. Mød pygmæerne i Ituriskovene og de mægtige bjerggorillaer, der lever side om side med rå rebeller. Kom med på besøg i et land med stor og mægtig natur og næsten ingen infrastruktur, og som besidder nogle af verdens mest værdifulde ressourcer – men hvor de fleste alligevel lever i dyb fattigdom fordi verden udenfor ingen interesse har i at hjælpe landet op ad sumpen. Et foredrag med både imponerende og sørgelige facts.

Lene Topp besøgte første gang landet i 2006 for at sætte fokus på bjerggorillaerne i regionen samt på krige og konflikters indflydelse på naturen og de vilde dyr. Hun har senere været tilbage og der haft fokus på landets pygmæbefolkning og deres vilkår i forskellige områder i den østlige del af landet.

Lene Topp er medlem af både Kvindelige Eventyreres Klub, De Berejstes Klub, samt siden 2016 også International Fellow i Explorers Club i New York. Lene Topp er bl.a. Initiativtager bag Topp of the World og har mere end 10 års erfaring indenfor konserveringsarbejde med WWF.

[Disclaimer] Dette foredrag har naturvidenskablige karakter i form af fokusset på biodiversitet og konserverings arbejde, men det er ikke nødvendigvis fokusset for foredraget.

Tanken bagved foredraget er at samles om en spændende fortælling og, hvis man er interesseret i biologi, få et indblik i en af de måder, hvor man kan komme helt ud i felten og arbejde med det gennem bl.a. konservering af biodiversitet. [/Disclaimer]

Foredraget er arrangeret sammen med Danmarks eneste rejsecafé Café Globen. Den er drevet af frivillige, så foredraget er gratis og i stedet er det værdsat, at vi køber drikkevarer i baren. Man må meget gerne tage mad med.

Foredraget er arrangeret sammen med Danmarks eneste rejsecafé, Café Globen. Den er drevet af frivillige, så foredraget er gratis og i stedet er det værdsat, at vi køber drikkevarer i baren. Man er velkommen til at tag egen mad med.

Arrangementet er gratis og foregår på Café Globen (Turesensgade 2B, 1368 København)

LENE TOPPBiologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF København

Torsdag d. 24. November 2022

kl. 19.00- 20.30

København

2100 København