UNF / Aktiviteter / 21. september 2019 • Workshop i LaTeX

Workshop i LaTeX

Workshop ved Morten Raahauge Bastholm

LØRDAG D. 21. SEPTEMBER 2019
UNF København

Har du hørt om LaTeX, men er du ikke helt sikker på, hvad det er, og du vil gerne vide mere? Eller ved du, hvad LaTeX er, men du ved ikke, hvordan du kommer i gang med det? Så kom til LaTeX workshop med UNF! LaTeX er et system, som man kan bruge til at genere dokumenter, og det er udbredt indenfor den videnskabelige verden til at skrive artikler og rapporter og opgaver på de naturvidenskabelige uddannelser.

Nogle af styrkerne ved LaTeX er adskillelsen af form og indhold, muligheden for nemt at genere forskellige dokumentelementer, som indholdsfortegnelser, bibliografier, figurlister, ordlister, og muligheden for at udvide LaTeX med forskellige definitioner til brug i ens dokumenter.

På workshoppen vil man kunne lære, hvordan man får opsat en aflevering eller rapport i LaTeX. Der vil blive gennemgået, hvordan man bygger et LaTeX dokument op fra bunden med opsætningen af et simpelt dokument, hvorefter der bygges ovenpå indtil man til sidst har en færdig opgave eller rapport.

MORTEN RAAHAUGE BASTHOLM

Universitetsstuderende, Købehavns Universitet

Jeg er universitetsstuderende på De Fysiske Fag på Københavns Universitet, og jeg har i den sammenhæng skulle bruge LaTeX til at lave både opgaver og rapporter. Modsat andre fra min årgang begyndte jeg dog allerede på at bruge LaTeX til at skrive opgaver i 1. g, da jeg havde hørt om det, og jeg var nysgerrig omkring, hvad det var for noget. I den tid, hvor jeg har brugt LaTeX, har jeg skrevet talløse opgaver og rapporter med og større projekter med omfang op på 200 sider med alverdens indhold.

Praktisk info

WORKSHOP • UNF København

Lørdag d. 21. September 2019

kl. 13.00- 17.00

Sted endnu ukendt