UNF / Aktiviteter / 17. maj 2019 • Campus Odense Active Livning Festival

Campus Odense Active Livning Festival

Workshop

FREDAG D. 17. MAJ 2019
UNF Odense

Velkommen til Active Living Festival Campus Odense

Tidspunkt: Fredag den 17. maj kl. 10-14 Sted: Campus Odense (indkørsel af Fioniavej fra Munkebjergvej)

Pris: Adgang og alle aktiviteter er gratis.

Aktiviteterne 6, 7, 8, 9, 11 og 17 foregår i teltet, hvor der også bydes velkommen. Igennem formiddagen vil der være flere små oplæg fra scene i teltet.

Der vil være mulighed for køb af kaffe. Tag endelig en madpakke med – og spis i det grønne!

Påklædning: efter vejret! Og praktiske sko – gerne løbesko.

Stande på dagen:

25 Naturvidenskab for sjov Ungdommens Naturvidenskabelige Forening Leg med naturvidenskab:
Borgere får mulighed for at prøve at prøve et hoovercraft, affyrer raketter som skal pumpes med en cykelpumpe og lave forsøg med mentos og cola. Skæg og ballade med en naturvidenskabelig forklaring! 10-14

1 Spil Australsk fodbold
Forening for Australsk Fodbold
Prøv at spille australsk fodbold, lær taklingerne og regler. Du lære at udføre forskellige ‘skills’ der indgår i sporten. På standen kan du hører om sporten, det unikke fællesskab og udstyret vises frem. Der vil blive afviklet en lille venskabelig kamp, hvor besøgende kan afprøve de ’skills’ de har lært.
Målgruppe: 16+ Kl. 10-14
Kl. 11-11.20 Australsk fodbold for kvinder
Kl. 11.40-12 Hvad er forskellen på Australsk fodbold, Rugby og Quidditch?
Kl. 12-12.20 Sådan tackler du
Kl. 13-13.20 Vær med til en lille venskabelige fodboldkamp

2 Skovens liv - I
SDU - Biologi
Tag på skovtur med SDUs biologistuderende og oplev skovens på en ny måde. Få viden om skovens liv, dyr og planter og hvad skoven betyder for miljø og klima.
Målgruppe: Alle
Kl. 10-14

3 Søernes liv SDU - Biologi
Få viden om livet i søerne med SDUs biologistuderende og oplev søerne helt tæt på - og under vandoverfladen. Få viden om hvad søerne betyder for miljø og klima.
Målgruppe: Alle
Kl. 10-14

4 Bevægelse i det fri
SDU-idræt
Kom ud og oplev Campus Odense Active Living-området, mens du bevæger dig - måske på nye måder. Få idéer til sjov bevægelse i naturen med studerende fra Idræt & Sundhed.
Målgruppe: Alle Kl. 10-14

5 Brevduer i aktion
Brevdueforeningen
Oplev brevduerne blive sluppet løs ved markeringen af festivalens åbning og afslutning.
Hør om livet med brevduer i hverdagen og til konkurrence.
Målgruppe: Alle Kl. 10.15 og 14 slippes brevduer fri

6 Hvem står bag Campus Odense
Campus Odense
Campus Odense er en stærk klynge af forskning, uddannelse, innovation, iværksætteri og erhverv. Faktisk er vi ved at skabe en ny dynamisk og attraktiv bydel lige midt i et aktiverende landskab, der binder Campus Odense-parterne sammen. Hør hvordan Campus Odense-initiativet skal skabe yderligere vækst og velfærd på Fyn og i Syddanmark. Kl. 10-14

7 Campus Odense Active Living
SDU-Idræt
Active Living-området på Campus Odense er til borgernes brug, derfor er borgerne involveret i forskningsprojektet, Der kom ca. 800 input fra borgere, medarbejdere og studerende i 2018. Hvor langt er projektet nu? Få feedback på Campus Odense Active Living-projektet.
Kl. 10-14

8 Citizen Science
SDU-Citizen Science
Hør om SDUs Citizen Science projekter. Det er for eksempel ’Et sundere Syddanmark’, hvor det er borgerne der bestemmer, hvilket forskningsprojekter, der skal startes op. Og så vil vi gerne høre, hvad vil I egentlig gerne vil bidrage til/drøfte med forskere.
Kl. 10-14.

9 Droner i sundhedens tjeneste
SDU-Droner
På standen kan man stifte bekendtskab med en sundhedsdrone og høre om den rolle, som dronerne får i sundhedsvæsnet i den meget nære fremtid.
Kl. 10-14

10 Fodbold som medicin
SDU-Idræt
På dagen vil man kunne prøve sig af på konceptet ”Fodbold Fitness”. Programmet indeholder opvarmning, leje, tekniske øvelser med bold, fodbold fitness stiger, samt fodbold på små baner med små mål.
Der er risiko for sved på panden, så klæd jer på efter forholdene, selvom bestemt påklædning ikke er et krav.
Kl. 10-14

11 Fyn finder Marsvin
SDU-Biologi
Biologerne og Fjord & Bælt beder om hjælp fra borgere til forskningsprojektet ‘Fyn finder marsvin’. Hør hvordan du kan hjælpe forskerne og marsvinene i de kommende måneder.
Kl. 10-14

12 Skyd lerduer med laser
(Syddansk Akademisk Jagtforening)
Hvor godt er dit øjemål og hvor sikker er din hånd? Hos Syddansk Akademisk Jagtforening vil det være muligt at prøve kræfter med laserskydning.
Derudover vil der være rig mulighed for at tilegne sig viden omkring mange forskellige aspekter af jagten.
Målgruppe: Alle
Kl. 10-14

13 Motionscyklen flytter ud i naturen
KOMPAN
Oplev fremtiden nye udendørs motionscykel:
KOMPAN introducerer nu en ny innovativ serie af udendørs motionscykler, som er designet til at motivere og opfordrer til en aktiv livsstil for alt fra nybegynderne til de mest trænede motionister.
Kl. 10-14

14 Hør om letbanen gennem Odense
Odense Letbane
I den mobile udstilling fra Odense Letbane kan du få viden om:
- Processen og tidsplanen for anlægsarbejdet med letbanen
- Designet af letbanetoget, stationerne, logoet, skrifttypen mm.
- Et digitalt detaljekort der viser hvor skinner, stationer, fortove, cykelstier mm. bliver placeret
- Driften. Herunder linjeføring, placering af stationer, frekvensplan og billetsystem
Få en snak med en medarbejder fra Letbanen og få svar på spørgsmål om projektet.
Kl. 10-14

15 Løb med Odense Running Crew
Odense Running Crew
Fælles løbeture på Campus Odense. Prøv en løbetur i terrænet på Campus Odense – og føj en ny rute til samlingen. Vi løber hhv. 5 og 10 km. Husk løbesko!
Kl. 10.30 – kom 10 min før start!

16 Bliv cykelkunstner
Odense Kommune – cykelby
Cyklisternes By inviterer de mindste børn til leg på cykelbanen, hvor børnene kan prøve en løbecykel samt prøve kræfter med den musikalske cykelbane. Her skal man køre slalom, over vippebræt og slå på klokker og bjælder undervejs. Der vil også være løbecykler og hjelme til rådighed, men man må naturligvis også gerne tage sin egen cykel og hjelm med.
Målgruppe: 2-5 år
Kl. 10-14

17 Sundhedsinnovation og -teknologi understøtter patiener OUH
Mød repræsentanter fra OUH's Innovationsenhed, som vil vise eksempler på sundhedsteknologi, der understøtter patienter og personale i arbejdet med behandling og pleje. Se eksempler på mobil teknologi, som giver fleksibilitet for patienterne og smidigere arbejdsgange hos personalet. Se også eksempler på teknologier, som giver mulighed for monitorering og undersøgelser i eget hjem, så man kan spare turen til hospitalet. Målgruppe: 12+
Kl. 10-14

18 QuidFyn
Nu har du chancen for at prøve quidditch, sporten der er kendt fra Harry Potter, men som har spredt sig til hele verden som en rigtig sport. På standen kan du høre om sporten, prøve en moderne quidditch-kost og møde nogle af Fyns dedikerede quidditchspillere. Der vil også blive mulighed for at deltage i en lille kamp i løbet af dagen.
Målgruppe: 12+
kl. 10-14
Kl. 11.20-11.40 Quidditch-skills
Kl. 11.40-12 Hvad er forskellen på Australsk fodbold, Rugby og Quidditch?
Kl. 12.40-13 Quidditch-tricks
Kl. 13.40-14 Vær med til en lille venskabelig kamp

19 Rugby
Kom og prøv kræfter med rugby, en sport hvor der er brug for alle størrelser på banen lige fra de små og hurtige til de store og stærke - og alt der imellem eller udover! På standen kan du møde Odenses rugbyspillere, der vil introducere dig til reglerne, lære dig at tackle og hvordan man lige håndterer sådan en oval bold. Sidst på dagen spiller vi også kamp med alle der har lyst til at deltage.
I Rugby Club Odense spiller vi både herrer, kvinder, old boys og ungdom med spillere ned til 6 år, så uanset hvem du er, har vi en plads til dig.
Målgruppe: alle
Kl. 10-14
Kl. 10.30-10.50 Introduktion til ungdomsrugby (under 16) Kl. 11.40-12 Hvad er forskellen på Australsk fodbold, Rugby og Quidditch?
Kl. 12.20-12.40 Lær at tackle Kl. 13.20-13.40 Vær med til en lille venskabelig kamp

20 Guidet tur til SDUs nye byggerier og anlæg SDU – Plan & Byg
Besøg standen og find ud af, hvad SDU har gang i på Campus Odense. SDU er vokser eksplosivt med nye bygninger, nye indfaldsveje og i naturen er der klimasøer og nye skovarealer på vej. Se DIA-S der er på vej op, se hvor Nyt SUND skal ligge og hør hvorfor de nye søer er dukket op på området.
Guidede ture på området kl. 10.30, kl. 11.30 og kl. 12.30

21 Leg i skoven for børn og voksne
Spejderne
Hos spejderne kan I opleve, hvordan skovbrynet kan være den bedste ramme for leg. Her får du nye idéer til udendørs leg. Prøv en leg i skov af 30 minutters varighed.
Målgruppe: Alle
Kl. 10-14
Legen starter kvart over og kvart i hel

22 Tarzantræning og voksenløb
TRI
Kom og sig goddag til Odense Triathlon Klub og hør om, hvem vi er! Her kan I se, hvordan triathlon-udstyr ser ud, deltage i quizzen om triathlon og vinde præmier. Der er sjov tarzantræning for de små og et voksenløb for de voksne – og måske dukker vores landstræner op og træner med.
Målgruppe: alle børn og voksne

Kl. 11.00: Tarzan træning for 5-8-årige. Når man er 5-8 år skal man træne som tarzan for at blive en glad triathlet. Vi bruger kroppen på mange måder og har det sjovt sammen.

Kl. 11.15: Oplev Triteam SDUs favorit træningsområde i løbesko. Vi prøver områdets muligheder og laver både tekniktræning og løb i forskellige tempi. Tri team SDU har landets bedste triathleter, og de glæder sig til at vise deres hjemmebane frem!

Kl. 12.00: Tarzan træning for 5-10 årige gentages.

23 Smag på naturen UCL På Smagsposten kommer I på opdagelse med sanserne for at blive klogere på, hvordan vi smager. Børn og voksne vil gennem eksperimenter og smagsprøver lære om smagsoplevelsen med udgangspunkt i æblet og naturen. Kl. 10-14

24 Skovens liv - II SDU - Biologi Tag på skovtur med SDUs biologistuderende og oplev skovens på en ny måde. Få viden om skovens liv, dyr og planter og hvad skoven betyder for miljø og klima.
Målgruppe: Alle
Kl. 10-14

25 Naturvidenskab for sjov
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening
Leg med naturvidenskab:
Borgere får mulighed for at prøve at prøve et hoovercraft, affyrer raketter som skal pumpes med en cykelpumpe og lave forsøg med mentos og cola. Vi går også på jagt med en metaldetektor på området. Skæg og ballade med en naturvidenskabelig forklaring!
Kl. 10-14

26 Hyggehjørnet med petanque og kongespil
SDU - Idræt Petanque er både en seriøs sport og et hyggeligt udendørs spil. Og kongespils – ja det er sjovt og får også konkurrencemennesket frem. Tag et spil med et par studerende fra SDU eller med familien. Du bestemmer selv, om der skal konkurreres eller hyggesnakkes!
Kl. 10-14

Praktisk info

WORKSHOP • UNF Odense

Fredag d. 17. Maj 2019

kl. 10.00- 14.00

Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55
5230 Odense M

VIS KORT